Speltips: Furuby IF - Räppe GoIF

Match: Furuby IF - Räppe GoIF
Liga: Division 4 Småland Sydvästra
Spel: Räppe GoIF
Odds: 1.70 @ NordicBet
Spelstopp: 17/9 kl. 18:15
Resultat:

Analys:

Serieledaren Räppe GoIF har efter uppehållet gått fram som en överladdad ångvält och har på de fyra matcherna man spelat tagit full pott med den totala målskillnaden 18-2! I de tre senaste matcherna har man dessutom hållit nollan i och med att matcherna slutat som följer: 5-2, 5-0, 5-0, 3-0.

Denna svit gör att man nu alltså leder serien med två poäng och en match mindre spelad än tvåan. Vid seger imorgon vill jag gå så långt som att säga att seriesegern är hemma, detta trots att man möter tabelltvåan i nästa omgång. Det är helt enkelt så att Räppe är seriens överlägset bästa lag.

Furuby är nykomlingen som öppnade serien starkt, men alldeles för många kryssmatcher gör att man halkat efter i toppen. På sina 17 matcher hittills har man 6-9-2! Hemma är man fortfarande obesegrat med raden 3-5-0, men den nollan, dom är den sista i tabellen, tror jag inte står sig morgondagen ut. Räppe är helt enkelt för bra samtidigt som Furuby kanske inte har något direkt att spela för då det är lite långsökt att man ska kunna hota i kampen om kvalplatsen. Dessutom har man något avbräck i form av avstängning.

Nej, går allt som det bör här så tar Räppe sin femte raka höstseger, och Furuby, som inte är något märkvärdigt lag, åker på sin första hemmaförlust. 1.70 tycker jag duger gott då jag hade värderat denna till runt 1.50-1.55.

Summering 31/8

2/3 idag. Liverpool lyckades inte vinna igen, utan Torres, som fick kliva av i minut 30, och Gerrard blev Aston Villa för svårt. 0-0 slutade matchen. Dåligt spel (igen) av Pool, och jag kan bara hoppas att det vänder framöver.

Hur som helst, bra dag ändå, och nu är det bara att köra vidare. Kommer ut med morgondagens spel ikväll.

Ettan kom, tvåan kom...

Även andra spelet satt utan problem denna söndag. Frölunda inledde visserligen bäst, men efter att ÖIF:s Fredrik Petersson gjort 0-1 på ett fint sätt var det inget sätt, utan 0-2 i paus kunde faktiskt varit något mål mer.

3.10 fick vi för denna, och om jag inte har helt fel är det högsta oddset som suttit hittills i denna blogg. Dock har väl försöken inte varit så många heller. Kan nu Liverpool bita ihop och ta över serieledningen i Premier League så blir det en ännu bättre söndag.

Målfest i Helsingborg

Dagen har börjat bra i och med att Ramlösa Södra och Markaryd bjöd på målfest, och därmed satt lågoddsaren. Matchen slutade 4-2 sedan bottenlaget Markaryd haft ledningen med både 0-1 och 1-2, men inte orkat stå distansen ut. Skön start på dagen, hur som helst.

Speltips: Västra Frölunda IF - Östers IF

Match: Västra Frölunda IF - Östers IF
Liga: Division 1 Södra
Spel: Halvtid: Östers IF
Odds: 3.10 @ Bet365
Spelstopp: 31/8 kl. 16:00
Resultat:

Analys:
Hemmastarka Frölunda ställs här mot Östers IF, som i första hand jagar kvalplatsen till Superettan. Man ligger just nu, med en match mindre spelad, två poäng efter Carlstad United, som innehar andraplatsen.

Smålänningarna får dock ingen enkel uppgift i Göteborg. Frölunda har nämligen inte förlorat på Ruddalens konstgräs sedan premiären mot Söderettans andra småländska lag, IFK Värnamo. Därefter har man fyra vinster och fyra oavgjorda matcher och totalt målskillnaden 20-11 på nio matcher.

På bortaplan fick man dock stryk senast mot bottenlaget Skärhamn med 2-0, och frölundaiterna har nu fått en plats i tabellens mittskikt. Dock kan man ännu inte vara helt säkra på kontraktet då det "bara" skiljer sex poäng neråt med åtta omgångar kvar. Men om man ser till hur många lag man har bakom sig så ska det ändå mycket till om man ska bli indragna där på allvar.

Öster saknar denna söndag sin bästa målskytt under säsongen, Tomas Petry. Officiellt dras han med en ömmande fotled, men vissa tror att det är de senaste matchernas slöa insatser och uppträdandet efter att ha blivit utbytt mot IFK Malmö som ligger bakom. Jag tror dock ändå att ÖIF har en hyfsad chans imorgon.

Anledningen till att jag väljer ett halvtidsspel är att VF är ett så starkt hemmalag. Dock har man överlag gjort bäst insatser i andrahalvlekarna, medans man om man bara räknar de inledande 45 minuterna har lite mer beskedliga 3-3-3 och målskillnaden 7-6 på sina nio försök. Öster är inget dåligt bortalag utan har 6-1-2 och 19-8. I tre av dessa matcher har man dessutom haft ledningen i paus.

I senaste omgången kom ÖIF igen starkt efter debaclet mot Carlstad United och slog enkelt IFK Malmö med 3-1. Jag har varit lite inne på en rak tvåa till 2.45 på samma bolag, men jag tycker faktiskt halvtidsspelet känns bättre.

Speltips: Ramlösa Södra FF - Markaryds IF

Match: Ramlösa Södra FF - Markaryds IF
Liga: Division 2 Södra Götaland
Spel: Över 2,5 mål
Odds: 1.35 @ Betsafe
Spelstopp: 31/8 kl. 14:00
Resultat:

Analys:

Här drabbar seriens två målgladaste lag samman, och då kan jag inte motstå överspelet ens till 1.35. Ramlösa Södras matcher snittar 4,75 mål. Markaryds siffra är 4,25. På hemmaplan för Ramlösa och bortaplan för Markaryd är siffrorna 5,25 respektive 4,63. Därför anser jag att det ska otroligt mycket till för att detta ska gå under 2,5 mål.

Dessutom har båda lagen mycket att spela för. Markaryd har halkat ner på jumboplatsen, men än finns chansen att rädda kontraktet. Dock är det väl tveksamt om det är i såna här matcher det ska ske. Ramlösa har nämligen lite häng på toppen, men då måste man vinna imorgon. I så fall tar man över andraplatsen fem poäng efter serieledande Kristianstad.

Vädret ser toppen ut, och jag kan verkligen inte se hur detta ska kunna sluta med mindre än tre mål. Vädret ser bra ut, så det lär inte bli något slumpartat spel, utan bägge lagen kan spela fotboll. Det vet jag också att man vill, även om Ramlösa är någon klass bättre på det än så länge. Vårmötet vann Södra med 3-1, jag tror det blir ännu fler mål imorgon.

Speltips: Aston Villa - Liverpool FC

Match: Aston Villa - Liverpool FC
Liga: Premier League
Spel: Liverpool FC
Odds: 2.59 @ Pinnacle
Spelstopp: 31/8 kl. 17:00
Resultat:

Analys:
PL-spelet gick ju bra idag, och imorgon testar jag igen då Aston Villa tar emot Liverpool.

Hemmalaget har inlett seriespelet med en seger mot Man C (4-1) och en förlust mot Stoke (2-3). Dessutom har man hunnit med en vända i UEFA-cupen och slagit ut Hafnarfjordur med sammanlagt 5-2.

Liverpool har spelmässigt inlett säsongen tveksamt, men trots detta har man maximal utdelning än så länge. Två gånger 0-0 mot Standard Liege räckte eftersom Kuyt "benskyddade" in 1-0 i förlängningens 28:e minut, och i ligan har det blivit två uddamålssegrar sedan man avgjort sent mot både Sunderland (1-0) och Boro (2-1). Detta är trots allt ett styrkebesked, för hade detta varit 2007 eller 2006 kan jag nästan lova att Liverpool tappat minst två eller tre poäng på dessa matcher, som spelet nu såg ut.

Nu är tyvärr Gerrard borta i någon vecka efter operation, men i gengäld får laget tillbaka en annan mycket viktig spelare på det centrala mittfältet - nyblivne OS-guldmedaljören Mascherano. Det är klart att det är kännbart med ett avbräck på en spelare av "Stevies" kaliber, men även om han satte avgörande 2-1 mot Boro senast har han spelmässigt inte sett bättre ut än Pool i övrigt. Spelare som Mascherano, Xabi, Torres och Keane ska klara av att hålla uppe det här under perioden deras lagkapten är frånvarande.

Traditionen säger att Liverpool vinner här. Man har på senare år ett grymt övertag på Villa, eller vad sägs om tretton raka liga möten utan förlust, och dessutom åtta segrar på dessa? På bortaplan har Liverpool inte förlorat mot Villa sedan den 28 februari 1998.

Villa kan få tillbaka en hel drös med spelare, såsom Ashley Young, John Carew, Martin Laursen, Stiliyan Petrov, Luke Young och Nicky Shorey, men jag tror ändå Pool blir för starkt här. 0-1 eller 1-2 lyder mitt tips.

Summering 30/8

Carlstad behagade inte spräcka nollan i första halvlek idag, utan matchen slutade 1-0 efter att målet fallit i den 66:e matchminuten. Tur då att vi fick se lite mål i Middlesbrough. Matchen slutade 2-1 efter mål av Afonso Alves och Tuncay samt en boll i egen bur av Hoyte. Detta innebär åtminstone att dagen räddas upp till plus/minus noll.

Kommer ut med lite spel inför morgondagen senare ikväll. En lågoddsare som känns gjuten har jag redan klart för mig att jag ska spela, men ska kolla igenom lite ytterligare innan jag bestämmer mig hur det läggs upp. Vi hörs!

Speltips: Carlstad United - Norrby IF

Match: Carlstad United - Norrby IF
Liga: Division 1 Södra
Spel: 1/1 HT/FT
Odds: 2.55 @ Expekt
Spelstopp: 30/8 kl. 16:00
Resultat:

Analys:
Här har vi ett odds som ska synas. Av de bolag jag kollat har jag hittat fyra stycken som erbjuder detta spelalternativ. NordicBet, Betsson och Bet365 har i tur och ordning satt ut 2.10, 1.96 och 1.95, och då förstår både ni och jag att detta är ett ganska rejält snedsteg av Expekt.

För trots att Norrby senast bröt trenden av förluster mot Husqvarna (seger, 3-1) så tror jag ett taggat Carlstad United blir för svårt att klara av. Innan matchen mot Husqvarna hade Norrby bara ett poäng på tio hemska matcher. Dessförinnan hade man besegrat - just det - Husqvarna.

Carlstad har varit lite oberäkneliga på sistone efter turbulensen i somras, men efter 3-0 mot toppkollegan Öster för två omgångar sedan känns laget på gång igen. Senast tappade man visserligen två poäng sedan Motala kvitterat i slutet, men spelet såg bättre ut än tidigare, och på hemmaplan är man seriens näst bästa lag med 6-2-1 på nio matcher. I de senaste tre hemmamatcherna har man dessutom haft ledningen i halvtid.

Norrbys bortaspel lämnar en del övrigt att önska. 2-0-7 och 8-20 i målskillnad hittills. Då förstår ni att man får det tufft imorgon. Dessutom har man legat under i halvtid i de senaste fyra matcherna på resande fot.

Med detta i ryggen anser jag att 2.55 är alldeles för högt, och testar en slant. Häng på om ni vågar och vill.

Speltips: Middlesbrough FC - Stoke City

Match: Middlesbrough FC - Stoke City
Liga: Premier League
Spel: Över 2,5 mål
Odds: 2.00 @ StanJames
Spelstopp: 30/8 kl. 16:00
Resultat:

Analys:

Säsongens första PL-lir lägger jag här och nu, och jag tror på en målrik match mellan Boro, som öppnat serien starkt, och nykomlingen Stoke.

Inga nya avbräck nämns i något av lagen. Stoke vilade tio spelare när man slog ut Cheltenham ur Ligacupen med 3-2 i tisdags kväll. Även Boro ställde upp med ett reservbetonat lag när Yeovil krossades med 5-1.

Bägge lagen har spelat målrika matcher i säsongsupptakten. Stoke förlorade först med 3-1 borta mot Bolton, men slog sedan överraskande Aston Villa med 3-2 på hemmaplan. Boro har deltagit i två 2-1-matcher. Först vann man mot Tottenham och därefter blev det förlust mot Liverpool, som vände i matchens sista skälvande sekunder.

Alltså, 3/3 matcher för båda lagen har gått över denna säsong. Lägger man dessutom till vänskapsmatcherna inför säsongen, vilka man i och för sig inte ska dra för stora växlar av, så har Boros senaste sex matcher gått över. För Stoke stavas den siffran fem.

Bortalaget kommer säkerligen inte gå bort sig i onödan här, men faller första målet tror jag det kan rinna på sen. Middlesbrough har några riktigt giftiga spelare i bland andra Afonso Alves, Sanli Tuncay och Mido, och det blir svårt för nykomlingarna att hålla dessa i schack. För Stoke har Fuller redan gjort två PL-mål.

Här tror jag hur som helst att Middlesbrough blir för tungt, och man gör minst ett par mål i denna match. Ska vi gissa på att Stoke åker på sin andra raka 3-1-förlust på bortaplan i seriespelet? 2.00 tycker jag hur som helst känns bra. Många bolag rankar över- och underspelet ungefär lika troligt, medan StanJames sticker ut genom att ha överspelet som ganska stor underdog. Spelbart ner till runt 1.90 enligt mig.

Summering 27/8

Dubbeln sprack återigen på Motala, och framöver blir det till att tänka efter både en och två gånger innan jag lägger ett multispel då tre av tre dubblar missat i denna blogg.

Desto trevligare då att få sätta underspelet på Trollhättan till 2.40 gånger pengarna (de som avvaktade tills idag kunde få ut över 2.50). Detta gör ju också att det blev ett litet plus idag, skönt efter lite tyngre spel i två dagar.

Speltips: Division 1 Södra

Match: FC Trollhättan - Lindome GIF
Liga: Division 1 Södra
Spel: Under 2,5 mål
Odds: 2.40 @ NordicBet
Spelstopp: 27/8 kl. 19:00
Resultat:

Analys:
Blir korta analyser ikväll då jag har lite ont om tid.

Trollhättan leder nu serien med sju poäng och kommer inte ta några chansningar i slutspurten av serien. Därför tror jag vi kommer få se en del täta och målsnåla matcher framöver, bland annat har de tre senaste matcherna gått under 2,5 mål. Lindome är ett lag som brukar kunna täta till hyfsat, och borta mot serieledaren lär man inte gå på offensiven direkt. Håller man bara nollan ett tag in i matchen tror jag man kan störa lite här. Lagets två senaste bortamatcher har bjudit på tre mål totalt. Vårmötet slutade 1-0 till Trollhättan. Samma siffror nu?

Här anser jag att oddsen är felsatta. 2.40 är värt ett spel. Det är bara NB och Betsafe som kommit ut med oddsen i nuläget, så att kika runt lite imorgon kan ge ännu högre odds.


Match:
MABI - IFK Värnamo/Motala AIF - Carlstad United
Liga: Division 1 Södra
Spel: Ö 2,5 mål/Ö 2,5 mål
Odds: 2.02 @ NordicBet
Spelstopp: 27/8 kl. 19:00
Resultat:

Analys:
Testar ännu en överdubbel i "Söderettan". MABI och IFK Värnamo är två oberäkneliga lag som både kan göra och släppa in en hel del mål. Således tror jag på en målrik historia, och trots att MABI är ganska stora favoriter tror jag bortalaget kan vara med och fajtas om minst en poäng. Mål lär vi hur som helst få se.

Motala får i den andra matchen en ny chans av mig att visa upp sitt målsinne. Senast var det detta laget jag rök på, men hemma mot Carlstad United blir det mål igen, även om bortalaget verkar ha kommit igång efter turbulensen i sommar, och i senaste omgången slog man kvalplatsmotståndaren Öster med 3-0 hemma.

Sammanlagt har nio av lagens tolv matcher gått över.

Summering 26/8

1-0 till Wisla och andra raka förlustspelet. Surt, inte trodde jag att Barca skulle gå mållösa från den här matchen. Henry hade bland annat en boll i ribban och ytterligare något jätteläge han borde satt dit, men så är det ibland. Nya tag imorgon i Division 1 Södra. Två spel kommer ut strax.

Speltips: Wisla Krakow - FC Barcelona

Match: Wisla Krakow - FC Barcelona
Liga: Champions League-kval
Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 1.91 @ Betsafe
Spelstopp: 26/8 kl. 20:45
Resultat:

Analys:
Här tror jag vi får se en småtrevlig match trots att Barca redan i praktiken gått vidare efter 4-0 på Camp Nou. Wisla vill säkert bjuda hemmapubliken på en bra match, och i Polen har man tidigare visat att man kan spela jämnt och framförallt göra mål på bra lag.

Barcelona kommer till spel med bästa möjliga trupp, med undantag för fixstjärnan Messi och Sanchez, som nyligen är hemkomna från Kina. Visst känner man att detta redan är klart, och det tror jag kan öppna upp för en hyfsat händelserik match, även om man givetvis inte vill ge polackerna lillfingret. Då vet man nämligen att det kan bli åka av. Men får man in ett mål i denna match är man såklart helt klart för CL-spel 08/09, och då slappnar man antagligen omedvetet av lite.

Dessa lagen möttes även i CL-kvalet i början av 2000-talet. Då vann Barcelona första matchen med 4-3 på bortaplan. Så mycket mål kanske det inte blir imorgon, men att polackerna får in ett mål, det tror jag, och det är nog också det man i första hand satsar på i denna match. Självförtroende finns det dessutom gott om då man vunnit de tre första matcherna i ligan, och i förra kvalomgången i CL krossade man ju Beitar Jerusalem med 5-0 hemma.

1.91 tycker jag känns värt en peng. Sportingbet ligger på 1.80, och den nivån tycker jag känns mer rimlig. Rygga efter egen övertygelse! =)


Summering 24/8

Ve och fasa, fel idag. Motala mäktade inte med ett enda mål mot bottenlaget Husqvarna, utan matchen slutade 2-0 till hemmalaget. Då hjälper det inte att Skövde har 5-0 med ca 10 minuter kvar av sin match - spelet är kört. Tråkigt men dessvärre helt sant.

Nya tag, har inte studerat morgondagen så vet ännu inte om det blir något spel då.

Edit:
Husqvarna - Motala 2-0
Skövde - Mabi 6-1

Plus/minus noll är lika med succé?

Sportbladets bolagsfajten fortsätter med sin isbrytande parodi på spel. Förra veckan slogs det upp stort att Santín gjorde stor succé i tävlingen, där han var den ende av fyra tävlande som lyckades hålla kvar sin tusenlapp på startsumman. Övriga gick minus. Snacka om succé för brassen, som tog ledningen direkt. Hipp, hurra!

Denna vecka satsar han ännu högre, och vill faktiskt försöka få tusenlappen att växa, tro det eller ej. Är det verkligen någon som tror att han orkar ladda om och prestera ännu bättre denna veckan efter supersuccén i premiären?

Bra moneymanagement i andra omgången också av samtliga deltagare. Alla fyra satsar mer än 10% av rullen på något av sina spel. Henrik Josefsson drar till med över 20% på ett och samma spel. Visst, det kanske inte är en tävling i regelrätt bettande, men lite strategiskt tänkande tycker jag ändå det borde finnas.

Cred ändå till Santín som verkar vara den som har bäst (eller minst sämst?) "bettingtänkande" av deltagarna. Snyggt även att sätta Sunderland till sju gånger pengarna, även om det andra spelet gick sämre. Omgångens bottenmärke stod Josefsson för med sin "chansfyrling". Hallå? Bolagsfajten är det du medverkar i, Herr Josefsson, inte Bolagschansen. Att nyttja detta spelsätt är i 999 fall av 1000 förlustgivande, och de enda som tjänar på att alla artiklar om storvinster på dessa skyhöga odds på "tjugolingar" och liknande är spelbolagen.

Speltips: Husqvarna FF - Motala AIF/Skövde AIK - Malmö ABI

Match: Husqvarna FF - Motala AIF/Skövde AIK - Malmö ABI
Liga: Division 1 Södra
Spel: Ö 2,5 mål/Ö 2,5 mål
Odds: 2.4025 @ Bwin
Spelstopp: 24/8 kl. 17:00
Resultat:

Analys:
Blir en sällsynt dubbel för min del under söndagen. På förhand känns den dock väldigt stark till mer än 2,40 gånger pengarna.

Målrika matcher att vänta när 17:e omgången i Division 1 Södra spelas färdigt. Samtliga dessa lag har varit inblandade i en hel del målrika matcher på sistone, och det mesta talar för att det blir så igen.

Om vi inleder med Husqvarna - Motala så är det som så att bottenlaget tillika hemmalaget kommit in i ett stim på sistone. Man har inte förlorat på fyra raka matcher, och samtliga dessa drabbningar har bjudit på tre mål eller fler:

080818  3-3 Öster (B)
080810  3-1 Skärhamn (H)
080802  2-2 V.Frölund (B)
080706  3-0 V.Frölund (H)

Man har alltså inte på långa vägar gett upp hoppet på nytt kontrakt, och i och med formtoppen är man nu bara tre poäng under nedflyttningsstrecket. Vid seger imorgon går man upp på rätt sida.

Motala har också varit inblandade i otroliga målhistorier på sistone. Med målskyttarna Gashi och Leinar ska man kunna sätta dit ett par baljor imorgon, och det är egentligen bara att skåda senaste resultaten:

080816   3-1 Värnamo (H)
080810   6-5 Skövde (B)
080802   1-1 Lindome (H)
080705   1-5 Lindome (B)
080628   1-4 Skövde (H)

Fyra av de fem senaste har alltså gått över, och just mot Lindome är det flera lag som haft problem att näta på slutet. Nej, den här matchen ska bara bjuda på minst tre mål enligt mig. 2-2 känns som ett rimligt resultat.

Går vi sedan över till nästa match hittar vi ytterligare två målfarliga lag... Båda framåt och bakåt. Skövdes respektive Malmös senaste har slutat som följer:

080819  4-3 Norrby (B)
080810  5-6 Motala (H)
080803  1-2 Öster (B)
080705  3-1 Öster (H)
080628  4-1 Motala (B)

080817   1-0 Lindome (H)
080810   2-2 Torslanda (B)
080802   3-0 FC Trollh (B)
080706   2-2 FC Trollh (H)
080629   3-1 Torslanda (H)

Ytterligare ett mål som hade problem mot ett snålspelande Lindome, i övrigt idel målfester. Det är inget snack, i normalt fall ska detta gå över alla dagar i veckan. (Förutom möjligtvis måndagar, då.)

I rest my case, rygga eller skygga!

Summering 23/8

Väster vann idag och lördagens enda spel satt, vilket betyder att formkurvan fortsätter uppåt. Det såg dock tungt ut när Hinneryd kvitterade i 89:e minuten, men två minuter senare avgjorde gästerna till 2-3. HIF fast förankrat på jumboplatsen samtidigt som Väster inte ger upp i kampen om nytt kontrakt. Det tackar vi för till 2.30.

Ber om ursäkt för att jag inte hunnit svara på kommentarerna gällande livescore, har varit iväg hela dagen, men NordicBet är som sagt den enda sida jag vet som erbjuder målservice för Division 3.

Har inte kollat morgondagens utbud ännu, men det skall göras ikväll. Hittar jag något intressant är det här ni läser det först! ;-)

Speltips: Hinneryds IF - IF Väster

Match: Hinneryds IF - IF Väster
Liga: Division 3 Sydvästra Götaland
Spel: IF Väster
Odds: 2.30 @ Unibet
Spelstopp: 23/8 kl. 15:00
Resultat:

Analys:

Bottenmöte mellan Hinneryd, som i praktiken redan åkt ur serien, och Väster, som fortfarande har chansen att klara nytt kontrakt. HIF har helt gett upp hoppet på slutet, vilket bland annat 2-11 mot Halmia och 2-5 mot nästjumbon Örby vittnar om.

Väster har visserligen bara två segrar på åtta bortamatcher hittills, men nu måste man vara laddade till tusen. Tar man en seger imorgon har man bra häng på lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Samtidigt har Hinneryd som vanligt problem med frånvarande spelare, och man har som sagt gett upp hoppet. Snacket har varit att man ska försöka undvika jumboplatsen, men inte ens det kommer man ha den minsta lilla chans att göra enligt mig. Sju poäng på 16 omgångar talar sitt tydliga språk: laget räcker inte till på Division 3-nivå.

Nej, Väster är klara favoriter i mina ögon i denna match. Vårmötet vann laget med 3-1. 2.30 känns bra. Bet365 och NordicBet erbjuder 2.20 och även det är klart spelbart enligt mig. Betsafes odds har jag inte kunnat kolla pga en otroligt seg sida.

Summering 21/8

Som sagt, Mexico fick med sig en uddamålsseger mot Honduras efter att Pardo satt kvitteringen i den 73:e minuten och avgjort i den 75:e. Där måste Svennis axlar blivit några kilon lättare....

Sleipner höll som väntat målkalas hemma mot Lindö. Ganska nära med resultattipset var jag, men Lindö lyckades inte spräcka nollan och matchen slutade 5-0. Detta innebär att Division 1-4 fortsätter att gå riktigt bra samtidigt som jag kanske inte får till det riktigt på de andra områdena ännu. Av de spel jag rekat här inom detta område har jag just nu en träffprocent på 77% på snittoddset 2.49.

Kommer så länge det bjuds fotboll från de svenska lågdivisionerna lägga majoriteten av mina spel där, tillsammans med en del från England. För morgondagen hittar jag dock inget rikigt intressant spel, utan passar och satsar på bättre lördagslycka istället! Spel läggs ut imorgon.

Mexico svek, Sleipner klart i halvtid

Mexico lyckades "bara" vinna med 2-1 inatt efter att ha legat under i paus. Den svenska fotbollen fortsätter dock att gå bra då Sleipner redan efter halva matchen gjort fyra mål och överspelet är i hamn. Återkommer ikväll.

Speltips: IK Sleipner - Lindö FF

Match: IK Sleipner - Lindö FF
Liga: Division 2 Östra Götaland
Spel: Över 3,5 mål
Odds: 1.85 @ Betsafe/Unibet
Spelstopp: 21/8 kl. 19:00
Resultat:

Analys:

Tredje raka matchen jag lägger lir när Lindö spelar. De föregående två har jag spelat mot laget, och bägge har suttit. Nu lär man förlora klart igen när seriens överlägset bästa lag, Sleipner, står för motståndet på bortaplan.

Oddset på ettan är dock undermåligt, 1.20 på de flesta sajter. Betsafe erbjuder handicap-spel, men 1.40 känns inte direkt lockande. Då tycker jag att 1.85 på över 3,5 mål känns väldigt mycket bättre då jag anser att Sleipner borde göra minst fyra eller fem mål i den här matchen. I förra omgången förlorade man sin första match för säsongen, och nu kommer man vara taggade till tänderna för att ta snabb revansch. Motståndet kunde inte varit mer passande då Lindö är seriens nästjumbo och har 0-3-4 på bortaplan. Sleipners hemmasiffror är 7-0-0 och 18-4 i målskillnad.

Efter uppehållet har Sleipner spelat tre matcher. Dessa har slutat 4-4, 2-0 och 1-4. Lindö har spelat fyra stycken: 2-3, 0-1, 1-3 och 1-4. Sammanlagt har alltså fem av lagens senaste sju matcher gått över 3,5 mål.

Som sagt, detta spel grundar jag på att det är klasskillnad lagen emellan och att Sleipner snabbt kommer att vilja glömma den senaste förlusten. Många mål framåt här skulle kännas skönt, och om man får med sig en stabil storseger här så skulle jag vilja säga att man har nästa säsongs Division 1-spel säkrat. Jag gissar på 5-1 eller 6-1. På bortaplan vann Sleipner med 4-0.

Speltips: Mexico - Honduras

Match: Mexico - Honduras
Liga: CONCACAF VM-kval
Spel: Mexico (-1,5 AH)
Odds: 2.00 @ Bet365
Spelstopp: 21/8 kl. 03:00
Resultat:

Analys:
Detta spel tycker jag vi måste testa när nu Svennis tar steget in i VM-kvalet med sitt Mexico. En bra start skulle vara ovärderlig för svensken och ge denne lite andrum i sitt nya uppdrag som har ett solklart mål: ta Mexico till VM!

Motståndet är Honduras, ett lag som åkte ur redan i första gruppomgången i förra VM-kvalet då Costa Rica och Guatemala blev för svåra. Laget har gjort hyfsade resultat i träningskamperna på sistone, men att komma till Azteca-stadion på 2200 meters höjd och möta ett laddat Mexico är "bland det svåraste man kan göra som fotbollsspelare".

Svennis lämnar Nero Castillo utanför truppen på grund av för lite speltid, men har ändå med spelare som rutinerade Barca-spelaren Marquez och de nya stjärnskotten Carlos Vela, Arsenal samt Giovanni dos Santos, som gick till Tottenham från Barcelona inför säsongen.

Honduras store stjärna är såklart David Suazo, Inter, en spelare som gjort 14 mål på 38 landskamper. Utöver honom så är det mest inhemska spelare i laget med något ytterligare inslag från Italien samt England.

Mexico gick i förra VM-kvale igenom första gruppspelet med sex raka vinster och 27-1 i målskillnad. Då visserligen mot snäppet sämre motstånd, men samtidigt visar det att man har ett starkt lag. Hemma mot Honduras måste man ta tre poäng för att inte få onödig press på sig, och dubbla pengarna på att hemmalaget vinner med mer än ett mål känns bra jämfört med bland annat NordicBets 1.85, Sportingbets 1.80 samt Betsafes 1.64. Expekt har också ett hyggligt odds och ligger på 1.95. Detta testar jag!

Sanningen om "Tipskungen"

Aftonbladets Ulrik Sandebäck kommer dagligen med speltips i Sportbladet. Precis som man kan förväna sig av en kvällstidning som vill sälja massvis med lösnummer till vilket pris som helst så markandsförs han också ganska hårt. Det är lätt att tro att det är gratispengar att spela som honom, men riktigt så enkelt är det nog inte.

Nu är det inte så att jag tycker Ulrik är dålig på spel. Man kan helt enkelt inte göra en rättvis bedömning utifrån de förutsättningar han har. Tänk på att han har krav på sig att varje dag komma med minimum två spelförslag, och att dessa måste vara enkla för den vanliga Svensson att följa. Börjar han ge sig in på massa specialspel osv så minskar genast intresset hos den stora massan, dvs potentiella köpare av Aftonbladet. Jag har mycket svårt att tro att Ulrik ens själv spelar alla de spel han tipsar om.

Så tänk er för innan ni ryggar så kallade "experter" i tidningar eller dylikt. Allt är inte guld som glimmar. En personlig analys av spelobjektet är alltid nyttig att göra.

Tunt utbud...

Har varit väldigt begränsat utbud idag, och jag hittar ingenting jag anser spelbart imorgon heller. Därför lägger jag heller inte ut några spel för dessa dagar. Kommer istället börja kolla upp onsdagens och torsdagens matcher för att se vad som står på menyn.

Det är fler och fler som läser bloggen, men väldigt få som kommenterar. Skriv gärna era åsikter och liknande, det uppskattas! Är själv inne på att skriva om lite annat än speltips inom området betting. Har, som ni vet om ni följt bloggen från "scratch", skrivit några krönikor tidigare, och om ni har något tips om vad ni tycker det skulle vara kul att få med så mottages det tacksamt.


Liten statistiksammanfattning

Kör en liten sammanfattning över hur det gått hittills. Siffrorna är beräknade utifrån att vi spelat samma insats på samtliga spel.

SPEL               37 stycken
TRÄFF             59,5%
SNITTODDS   2,43
ROI                  123%

Summering 17/8

Vinst som väntat för Madesjö idag, även om siffrorna stannade vid 1-0. Enligt rapporter tog laget tidigt ledningen och hade sedan spelet under kontroll större delen av matchen. Skönt för oss som spelade!

Tänker gå igenom morgondagens utbud under kvällen och se om man kan hitta något bra spel för att sänka måndagsförbannelsen för gott. =)

Speltips: Madesjö IF - IFK Lammhult

Match: Madesjö IF - IFK Lammhult
Liga: Division 4 Småland Sydvästra
Spel: Madesjö IF
Odds: 2.25 @ NordicBet
Spelstopp: 17/8 kl. 15:00
Resultat:

Analys:

Ett spel väl värt ett försök. Jag rekade som ni kanske kommer ihåg Lammhult i förra omgången, mycket baserat på Peter Wibrån och Stefan Paldan, som också stod för fyra av målen i 5-1-segern. Nu saknas dock denna duon i bortamatchen mot hemmastarka tabelltrean Madesjö, och då tror jag IFK får det svårt att ta poäng.

Madesjö är som sagt starka i hemmaspelet, 5-1-1 hittills. Lammhult har halvhyfsade 2-3-3 borta. Hemmalaget behöver ta en seger här för att kanske kunna haka på i kampen om en kvalplats uppåt, medans Lammhult knappast kommer kunna blanda sig i där uppe då man för tillfället ligger nio poäng bakom tvåan och tio bakom ettan. Man får istället koncentrera sig på att ta en stabil mittenplacering och undvika att bli indragna i bottenstriden.

Som sagt, ett Lammhult utan starka pjäserna Paldan och Wibrån tror jag inte kan rubba Madesjö här. MIF har bara förlorat mot enligt mig seriens bästa lag, Räppe, på hemmaplan hittills, och tre poäng känns överkomligt imorgon. Klart spelbart ner till runt 1.95-2.00 i mina ögon.


Summering 16/8

Blir inget mer spel, så drar iväg en summering istället. Hur det gick vet ni redan, och skönt att få sätta dagens enda spel efter debaclet i torsdags. ;p

Kommer lägga ut minst ett spel inför morgondagen inom kort, återigen på de lägre divisionerna som gett bra utdelning hittills.

Lindö förlorar igen...

Seger för Linköping, även om det satt hårt åt. Lindö gick tidigt upp till 2-0, men i början av andra var det kvitterat till 2-2. Att Lindö är och kommer förbli ett bottenlag märktes även då Linköping gjorde 2-3 i slutskedet. Man har helt enkelt inga marginaler med sig.

Skönt för oss dock, och 2.10 satt fint. Kanske lägger ut något mer spel för kvällen, håll utkik!

Speltips: Lindö FF - Linköpings FF

Match: Lindö FF - Linköpings FF
Liga: Division 2 Östra Götaland
Spel: Linköpings FF
Odds: 2.10 @ Bet365
Spelstopp: 16/8 kl. 15:00
Resultat:

Analys:
Rekade Kenty mot Lindö i förra omgången. Den satt. Imorgon tror jag det är dags för Lindö-förlust för andra matchen i rad mot ett lag från Linköping.

Vi kan väl ta lite om oddset först. 2.10 känns mycket bra då Bet365 är ensamma om att erbjuda högre än 2.00. Merparten har mellan 1.80-1.95, Betsafe näst högst med sina 2.00. Jag tycker Linköping är klart spelbart ner till runt 1.90.

Det är helt enkelt klasskillnad mellan lagen. Förra mötet vann Linköping till exempel med 6-2. Lindö är ligans näst sämsta hemmalag med 2-1-4 på sju matcher. Linköping har halvhyfsade 2-3-2 i bortaspelet.

Efter uppehållet har LFF gått mycket starkt. 1-1 mot serietvåan Myresjö följdes upp av 3-1 mot Tord och 2-1 mot Nyköping. Under samma period har Lindö förlorat sina tre matcher via 1-4 mot Tenhult, 1-3 mot Lindsdal och 0-1 mot Kenty. Laget halkade upp i Division 2 på ett bananskal förra säsongen, och det är bara att inse att man nog inte håller på denna nivån ännu. Näst sist ligger man med 10 poäng på 14 matcher. Tredjeplacerade Linköping har tagit 26 poäng.

Nej, när vi erbjuds 2.10 på Linköping är det bara att spela. Rygga eller skygga!

Summering 14/8

Behöver inte ens vänta matchtiden ut för att konstatera att det gick skit idag. 0-1 i halvtid. Tråkigt men sant. Men jag är inte den som hänger läpp, utan kör såklart på. Morgondagen ser lite tunn ut vid en första anblick, kan hända att det blir en spelfri dag. Återkommer under kvällen om det inte skulle bli så!

1.67 är marknadshögst...

10Bet sänkte ganska omgående sitt höga odds på 1/1. 1.67 har man nu, och är med det fortfarande marknadshögst tillsammans med ett annat bolag. Nu ska matchen bara jobbas in också!

Speltips: AEK Athen - Omonia Nicosia

Match: AEK Athen - Omonia Nicosia
Liga: UEFA-cupkval
Spel: HT/FT 1/1
Odds: 1.833 @ 10Bet
Spelstopp: 14/8 kl. 20:30
Resultat:

Analys:
Blir en kort analys pga tidsbrist.

Här tycker jag vi bjuds på ett för högt odds. De flesta övriga jag kollat har prickat in en nivå mellan 1.50-1.67. AEK Athen är väldigt hemmastarka, och förra säsongen i ligan hade man 11-2-2 på 15 hemmamatcher. Hela tio gånger hade man ledningen i paus.

Man har dessutom satsat hårt på att återbärga guldet nästkommande säsong, bland annat har man värvat två grekiska landslagsspelare.

Omonia Nicosia från Cypern ska förstås inte kunna störa AEK på bortaplan. Även om man är bortastarka i det inhemska spelet så är detta något helt annat. I förra omgången slog man ut Kumanovo från Makedonien efter sammanlagt 4-1. I bortamatchen låg man under med 1-0 i paus, men lyckades vända och vinna med 2-1. Idag tror jag man ligger under efter de första 45 igen. Vändningen kan man dock glömma.

Kolla gärna upp lite själv om du känner dig osäker, sitter som sagt lite tight till just nu.

Summering 13/8

Mycket bra kväll igår! Rydaholm vann som sagt med 3-1 sedan skyttekungen Dennis Martinsson gjort samtliga mål. Laget tog ledningen redan i den 17:e minuten och höll den sen tiden ut.

Barcelona hade som väntat inga som helst bekymmer med polska mästarna Wisla Krakow på hemmaplan. Dominansen gav utdelning i form av fyra mål, och lite kul att Eto'o, som det spekulerats så mycket kring på sistone, fick näta två gånger om. 4-0 slutade alltså matchen.

Vet ännu inte om det kommer några spel för kvällen. Ska kika lite nu. I så fall ligger det ute inom en halvtimme eller så.

Första spelet inne

För er som inte har koll på Division 3-resultaten kan jag berätta att Rydaholm vann med stabila 3-1, och spelbolagen visar igen att de kanske inte har den där riktiga järnkollen på de lägre divisionerna. Hoppas någon vågade rygga. (Om ni inte har koll på det så har NordicBet livescore ner till och med Division 3.)

Ikväll håller vi tummarna för en målfest av Barca. Oddset på mitt rekade spel har sjunkit ganska rejält under dagen, och 10Bet har nu 1.82. Högst är just nu Unibet på 1.92.

Speltips: Växjö Norra IF - Rydaholms GoIF

Match: Växjö Norra IF - Rydaholms GoIF
Liga: Division 3 Sydöstra Götaland
Spel: Rydaholms GoIF
Odds: 1.90 @ Unibet
Spelstopp: 13/8 kl. 19:00
Resultat:

Analys:

Derbydags här, och jag ser Rydaholm som det klart starkare laget. Växjö Norra har tappat sin duktige målvakt Peter Kennfors då han råkat ut för en svår knäskada, och efter uppehållet har laget förlorat två raka matcher. Rydaholm i sin tur tog poäng borta mot topplaget Saxemara i om starten innan man besegrade Oskarshamn hemma med 3-1, siffror som var klart i underkant och där Oskarshamn tröstnätade på straff i slutet.

Båda lagen tar lika många poäng både hemma och borta. Växjö Norra har sju poäng på sju hemmamatcher och sju poäng på sju bortamatcher. För Rydaholm är den siffran elva poäng.

Rydaholm har även fått tillbaka en viktig spelare under uppehållet som varit skadad hela våren. Han ger laget en extra dimension i spelet. Jag tror Rydaholm vinner här, och 1.90 känns helt klart bra. Vårmötet den 30 maj vann Rydaholm med 2-1, det var för övrigt då VN:s målvakt blev skadad.

Summering 12/8

En av två idag. Lammhult slog som väntat Råstorp/Timsfors med 5-1, och bankförslaget satt därmed. Nämnde Stefan Paldan satte dit tre baljor och Peter Wibrån en.

Sämre i den andra matchen då. Jag trodde jumbon Liatorp skulle klara kryss mot Furuby, som bara hade förlorat en match fram tills idag. Då går Liatorp och vinner med hela 6-2 efter att Furuby haft ledningen med 2-1 en bit in i andra halvlek. Inte direkt nära, alltså, då bortalaget verkar ha kollapsat helt.

Jag blickar framåt mot nya holmgångar på det gröna fältet!

Speltips: Liatorps IF - Furuby IF

Match: Liatorps IF - Furuby IF
Liga: Division 4 Småland Sydvästra
Spel: Oavgjort
Odds: 4.90 @ NordicBet
Spelstopp: 12/8 kl. 19:00
Resultat:

Analys:

Ännu en lågdivisionsmatch. Liatorp är jumbo med bara åtta poäng på fjorton matcher. Nykomlingen Furuby ligger på femte plats med 23 inspelade poäng. Bortalaget har dock en förkärlek till oavgjorda matcher, och 8/14 hittills har slutat med delad pott, lika många borta som hemma.

Liatorp har visserligen inte spelat någon oavgjord match hemma ännu, men den tror jag kommer ikväll. Man är inte så dåliga som tabelläget visar, utan om man får det att stämma kan man störa alla lag, vilket man visade då man slog seriens kanske bästa lag Räppe på bortaplan med 3-2. Nu måste man ta poäng, och någon promenadseger för Furuby blir det definitivt inte.

Jag tycker 4.90 är alldeles för högt och testar ett spel. Visst är det alltid lite lurigt att spela på kryss, men 4.90 på ett lag som kryssar i 57% av sina matcher är spelvärt. Mot nästjumbon Lagan har man redan spelat oavgjort två gånger, och det laget har bara tre kryss totalt. Detta är värt en peng.

Speltips: FC Barcelona - Wisla Krakow

Match: FC Barcelona - Wisla Krakow
Liga: Champions League-kval
Spel: FC Barcelona (-2,5 AH)
Odds: 1.98 @ 10Bet
Spelstopp: 13/8 kl. 22:00
Resultat:

Analys:

Väljer att lägga ut detta lir redan nu då jag tror att oddset kommer sänkas. Övriga bolag som just nu erbjuder -2,5 AH eller -2 trevägs (vilket ju är samma sak) ligger runt 1.70.

Barcelona ska här såklart vara skyhöga favoriter, om även om en fixstjärna som Messi saknas ska ett lag som Wisla ha absolut noll att hämta här, såklart. Barca kommer gå ut för att avgöra detta i match ett, för att åka till Polen med bara ett måls försprång eller liknande är definitivt ingen drömsituation.

Barca har spelat fem försäsongsmatcher hittills. Mot Hibernian, Dundee United, Fiorentina, Guadalajara och New York har man snittat fem mål framåt per match, och vunnit alla utom en med mer än två mål. Offensiven sitter alltså precis som den brukar göra.

Wisla har inlett seriespelet i Polen och vann där med 1-0 i första matchen. I förra CL-kvalomgången slog man ut Beitar Jerusalem med sammanlagt 6-2 efter att ha gjort 5-0 på hemmaplan i returmötet. Barcelona blir såklart en tuffare nöt att knäcka, om man säger så.

Barcelona mötte även 2001 Wisla i CL. Då blev det bara 1-0, men imorgon öser katalanerna på. 5-1 känns väl ganska rimligt? 1.98 på att hemmalaget vinner med minst tre mål tycker i alla fall jag är för högt i en sån här match, och testar således.

Summering 11/8

Nu är kanske formen på väg upp... Öster gjorde vad jag förvänade mig av dem och vann med klara 3-0. När man väl fick hål på Värnamo med tjugo minuter kvar var hemmalaget ett slaget lag. Var och såg matchen på plats, och tror att ÖIF blir att räkna med i toppstriden framöver. Nyförvärven såg bra ut. Hoppas ni hängde på denna!

Med detta hoppas jag även att måndagsförbannelsen fick sig en rejäl spark i skrevet! =)

Statistiksammanfattning

Här kommer en liten sammanfattning över hur det gått hittills:

Lagda spel 29 stycken
Snittodds 2.47
Vunna 15 stycken
Förlorade 13 stycken
Void 1 stycken

Träffprocent 55,2
ROI 113,2%

Speltips: IFK Värnamo - Östers IF

Match: IFK Värnamo - Östers IF
Liga: Division 1 Södra
Spel: Östers IF
Odds: 2.05 @ NordicBet
Spelstopp: 11/8 kl. 19:00
Resultat:

Analys:

Smålandsderby och "minitoppmöte" i Division 1 Södra. Öster reser de knappa sju milen till Värnamo för att ta revansch för 0-2-förlusten på Värendsvallen i våras.

Det är två lag med motsatta förutsättningar som möts. Värnamo har inte spelat match sedan den 5 juli då man förlorade mot Skärhamn med 0-2. Öster däremot vann i höstupptakten mot Skövde med 2-1. Värnamo har tappat två spelare under uppehållet, en till Halmstads BK och en till Viborg, medans Öster har värvat ganska så friskt och ökat konkurrenssituationen betänkligt.

Öster har varit mycket bra i bortaspelet hittills och har 5-1-1 där hittills. Målskillnaden är 16-5. Värnamo i sin tur har 4-0-3 hemma och 10-9 i målskillnad. Fem av dessa målen framåt kom i en och samma match (Skärhamn, 5-1).

Öster får tillbaka Mario Vasilj sedan förra matchen. Man har visserligen ett par skador, men inget som jag tror stör här. Bortaseger säger jag, och ÖIF fortsätter sin jakt tillbaka mot den svenska Elitfotbollen.

Även Expekt, Betsafe och Golf'n'Bet erbjuder 2.05 på Öster.

Summering 10/8

Bra utdelning idag! Skönt att de svenska divisionerna är igång igen.

Kenty vann med 1-0 efter att ha avgjort i mitten av andra halvlek. Samma siffror för Mjällby mot Sirius, och där hade målet kommit redan i paus. Pengarna tillbaka på AH-spelet och vinst på HT/FT-spelet alltså. Hoppas någon tog rygg!

Allt hänger ihop...

Igår spelade jag på Brann och även om det gick sådär fick man en ganska skön upplevelse om att allt hänger ihop. Strömsgodset vann ju med 2-0 och en viss Christer George gjorde båda målen. Idag rekar jag Lammhult där Stefan Paldan är nykomling. Kom på mig själv med att jag inte visste riktigt hur dennes karriär riktigt tagit sin väg, och sökte lite på hans namn. Snubblade då över en Aftonbladet-artikel från 1996.

Stefan Paldan spelade då i - Brann. Som hade mött - Strömsgodset. Och Stefan Paldan var inblandad i en så kallad "rasistattack" och blev anklagad för att ha kallat en viss spelare i Strömsgodset för "jävla negerkuk". Denna spelare hette Christer George. Lite småkul.

Länk till artikeln:
http://wwwc.aftonbladet.se/sport/9905/15/paldan.html

Speltips: IFK Lammhult - Råstorp/Timsfors IF

Match: IFK Lammhult - Råstorp/Timsfors IF
Liga: Division 4 Småland Sydvästra
Spel: IFK Lammhult
Odds: 1.40 @ NordicBet
Spelstopp: 12/8 kl. 19:00
Resultat:

Analys:
Här har vi en mycket stark etta i mina ögon. IFK Lammhult, med förre storspelaren Peter Wibrån i laget, har under sommaren även knutit ex-utlandsproffset Stefan Paldan till sig. Paldan presenterade sig direkt i höstpremiären genom att göra mål redan efter 50 sekunder borta mot serieledaren, och ytterligare ett Paldan-mål och 90 minuter senare hade Lammhult vunnit med 4-2 och tagit ett stort kliv från bottenstriden.

Laget tippades tillhöra toppen inför säsongen, men har inte motsvarat förväntningarna under våren. Nu verkar man dock vara på gång, och jag tror många lag får se upp med Lammhult under hösten. Bottenlaget Råstorp/Timsfors med fem förluster på sju bortamatcher ska inte vålla några större bekymmer. Enda hotet som jag ser det är regnet. Lammhults hemmaplan är avstängd för träning och spel för tillfället, och det återstår väl att se vilket skick den är i på tisdag kväll eftersom det idag regnar oavbrutet i trakterna. Antagligen kommer man inte spela på A-planen, men om man spelar på en annan plan i Lammhult eller flyttar matchen vet jag inte.

I omstarten vann alltså Lammhult med 4-2 mot serieledaren Slätthög samtidigt som R/T fick 1-1 hemma mot ett annat lag som är indraget i bottenstriden.

1.40 i sig är kanske inte mycket att hurra för, men jag ser denna match som en bra bank i några kombinationer för den som är sugen.

Speltips: Mjällby AIF - IK Sirius

Match: Mjällby AIF - IK Sirius
Liga: Superettan
Spel: Mjällby (-1 AH)
Odds: 2.11 @ 10Bet
Spelstopp: 10/8 kl. 17:00
Resultat:

Match: Mjällby AIF - IK Sirius
Liga: Superettan
Spel: HT/FT 1/1
Odds: 2.65 @ Expekt
Spelstopp: 10/8 kl. 17:00
Resultat:

Analys:

Sexan Mjällby, som måste vinna för att hänga på i toppstriden, mot bottenlaget Enköping. En stark etta som det känns på förhand. Hemmalaget har under sommaren gjort en fin värvning då man lyckats låna Niklas Skoog från Malmö FF, och han debuterar förmodligen idag.

MAIF är ett ganska starkt hemmalag med 5-1-2 på åtta matcher. Senast slog man tillbaka Brommapojkarna på hemmaplan med 1-0. Efter uppehållet har man dock även hunnit med att få stryk av Väsby med 3-0 borta, där två av målen kom i den 90:e minuten. Idag är samtliga spelare tillgängliga förutom avstängde Erton Fejzullahu. Mjällby har tappat lite på slutet och hade före uppehållet tre förluster på fyra matcher, och nu måste segrarna komma. Speciellt på hemmaplan mot lag som Sirius. På hemmaplan har man haft ledningen i fyra av åtta matcher redan i halvtid.

Sirius är Superettans sämsta bottenlag med sex förluster och bara fyra poäng på åtta bortamatcher. Målskillnaden är 11-19. Även när det gäller förstahalvlekar har man förlorat sex av åtta stycken, och mot Mjällby lär man få det hett om öronen direkt. På de senaste sex matcherna har Sirius bara tagit två poäng. Man har värvat ett par spelare under uppehållet, men har även något frågetecken till dagens match.

Jag testar alltså två spel i denna match, och båda känns bra på förhand. Förra säsongen vann Mjällby här med 3-1, med den skillnaden att Sirius då var ett bättre lag och slutade sju poäng före Mjällby när tabellen summerades. För tillfället har Sirius bara tagit 14 poäng, Mjällby dubbelt så många.

Lycka till!

Speltips: BK Kenty - Lindö FF

Match: BK Kenty - Lindö FF
Liga: Division 2 Östra Götaland
Spel: BK Kenty
Odds: 1.95 @ Betsafe
Spelstopp: 10/8 kl. 17:00
Resultat:

Analys:

Viktig match i bottenstriden här. Kenty ligger sex poäng före Lindö just nu, och vid seger i söndagens match tar man ett stort steg mot nytt kontrakt. Formen är också god då laget inte förlorat på sex matcher. Man har sånär som på en spelare hela laget tillgängligt, och tränaren är optimistisk inför matchern. Mot lite sämre lag kan dessutom vasse anfallaren Oscar Botshinda stundtals briljera.

Lindös form är sämre, fyra förluster och bara en seger på de sex senaste. På bortaplan har man heller inte rosat marknaden med bara tre poäng och 5-16 i målskillnad på sex matcher. Man har även några frågetecken i laget inför denna match, och jag tror man får åka hem lottlösa och ännu mer förankrat i botten denna söndagskväll.

Betsafe erbjuder 1.95, och det tycker jag känns bra. Ett par andra bolag har 1.90 medan de flesta ligger runt 1.80.

Summering 9/8

Har gått lite småtungt ett tag nu. Brann-spelet var aldrig nära att sitta utan Strömsgodset vann med komfortabla 2-0. Tur dock att målproduktionen i Sverige kunde minimera förlusten. Imorgon blir det mer spel från de svenska serierna. Har en vinnare jag tror starkt på. Reken kommer förmodligen ut senare ikväll eller under natten. Vi hörs!

Svettigt förstaspel

Dagens första spel satt, men man fick andan lite i halsen. 1-0 i paus, och då målservicen inte hängde med idag så stod sig dessa siffror tiden ut - trodde jag. Dock blev det sköna 2-2 efter att Västra Frölunda vänt till 1-2 innan United kvitterade med några minuter kvar av ordinarie speltid. Skönt!

Speltips: Strömsgodset - SK Brann

Match: Strömsgodset - SK Brann
Liga: Tippeligaen
Spel: SK Brann AH 0 (pengarna tillbaka vid oavgjort)
Odds: 2.26 @ 10Bet
Spelstopp: 9/8 kl. 19:00
Resultat:

Match: Strömsgodset - SK Brann
Liga: Tippeligaen
Spel: SK Brann (-1)
Odds: 6.20 @ Unibet
Spelstopp: 9/8 kl. 19:00
Resultat:

Analys:
Här fixar jag mig ett litet specialspel. Insatsen ska med ovanstående odds fördelas som följer: 44,3% på spel ett samt 55,7% på spel två. Då får vi pengarna tillbaka om Brann vinner med exakt ett mål, vi får 44,3% tillbaka om Brann spelar oavgjort och vi vinner på båda om Brann vinner med minst två mål. Bägge vaden förloras om Brann förlorar matchen.

Den största orsaken till detta spel är Branns monsterövertag på Strömsgodset på bortaplan. Man har vunnit de sju senaste matcherna i Drammen och har inte förlorat där sedan 1974! Säga vad man vill, men en sådan statistik ljuger inte. Av de senaste sju matcherna har dessutom Brann vunnit sex stycken med minst två mål. Visserligen spelades majoriteten av dessa matcher på 90-talet, men 2007 möttes lagen igen, och Brann visade att sviten håller i sig genom att segra med 4-2.

Strömsgodsets form är heller inte god. Fyra förluster på de fem senaste ligamatcherna, och säsongens andra hemmaförlust kom också under denna period (mot Vålerenga, 1-3). Brann har varit inne i en svacka, men senaste ligamatchen slog man jumbon Ham-Kam med klara 4-1, och har därefter lyckats slå ut Ventspils ur UEFA-cupen med nöd och näppe. Kanske vänder det nu?

Det som talar emot Brann är lagets usla bortaspel: 1-4-3 på åtta matcher. Men man har som sagt ändå statistiken i ryggen, och vare sig man vill det eller inte så sitter det i bakhuvudet på många spelare (och ledare). Här vinner Brann och håller Strömsgodset och övriga bottenlag på behagligt avstånd bakom sig i tabellen.

Speltips: Carlstad United - Västra Frölunda IF

Match: Carlstad United - Västra Frölunda IF
Liga: Division 1 Södra
Spel: Över 3 mål
Odds: 1.95 @ Bet365
Spelstopp: 9/8 kl. 16:00
Resultat:

Analys:

Kort analys av detta spel också då det bara är en dryg timme till spelstopp. Båda lagen har varit inblandade i målrika matcher på sistone.

Carlstads senaste: 3-5, 4-0, 1-5, 3-2, 2-1
Frölundas senaste: 2-2, 0-3, 5-1, 2-1, 2-4

Ingen av lagets fem senaste matcher har alltså gått under tre mål. Carlstad är dessutom i gungning, som jag skrivit om i en tidigare analys. Västra Frölunda fick bara 2-2 hemma mot jumbon Husqvarna senast och är säkert suget på revansch.

Totalt sett under säsongen är målsnittet i Carlstads matcher 3,5 och i Frölundas ca 3,14. Allt talar för en målrik match i eftermiddag, och 1.95 på över tre mål är taget. Vid tre mål blir det pengarna tillbaka.

Summering 8/8

Ljungby var egentligen aldrig nära igår - något jag blev väldigt överraskad över. Visserligen reducerade man två gånger om till 2-1 och 3-2, men efter två sena mål gick Tenhult ifrån till klara 5-2. Nya tag idag. Nästa spel kommer inom en kvart, och det är kort till spelstopp.

Speltips: Tenhults IF - Ljungby IF

Match: Tenhults IF - Ljungby IF
Liga: Division 2 Östra Götaland
Spel: Ljungby IF
Odds: 4.75 @ Bet365
Spelstopp: 8/8 kl. 19:00
Resultat:

Analys:

Som sagt, väldigt ont om tid idag så det blir bara några korta meningar. Om man ser till statistiken så ska Tenhult vinna här, men det finns lite andra omständigheter. Ljungby brukar få med sig bra resultat från bortamatcherna mot Tenhult, och i kvällens match har man, som tränaren uttrycker det, "alla disponibla för första gången på två år".

Här tror jag vi kan få se en skräll, och jag tror att Ljungby har en bra chans att ta säsongens första bortaseger. 4.75 är skyhögt, de flesta övriga ligger mellan 3.75-4.15, men även det är spelbart enligt mig.

Dags igen

Har inte blivit mycket tid över till bettingen i veckan då jag bland annat tagit körkort, men nu drar jag igång igen. Hinner inte skriva någon längre analys idag, men nästkommande spel erbjuder ett skyhögt odds enligt mig.

Summering 3/8

Litet plus i kassan även idag då Lund-spelet satt fint. Laget tog ledningen i 15:e minuten och höll sen tiden ut, och ytterligare en hållen nolla och tre poäng var ett faktum. Tyvärr lyckades Salzburg bara med och sätta dit en boll, något som räckte för en 1-0-seger.

Imorgon blir det inga spel, kanske främst för att jag mer eller mindre anser att det är omöjligt att sätta ett spel denna veckodag. Kommer istället koncentrera mig på att få fram lite fina drag längre fram i veckan. Vi hörs!

Speltips: Red Bull Salzburg - LASK Linz

Match: Red Bull Salzburg - LASK Linz
Liga: T-mobile Bundesliga
Spel: Red Bull Salzburg -1.5
Odds: 2.18 @ Pinnacle
Spelstopp: 3/8 kl. 19:30
Resultat:

Analys:

Hemmastarka Salzburg tar här emot LASK Linz som inlett starkt med tre segrar och en förlust på fyra matcher, och jag tror på en stabil hemmaseger.

Red Bull har värvat ligaspel med Intertoto-spel hittills. I ligan har man 6-0 mot Mattersburg, 2-2 mot Rapid Wien, 3-0 mot Rheindorf samt den kanske enda missräkningen hittills då man bara fick 1-1 mot Rheindorf. I Intertot slog man ut Banants Yerevan med sammanlagt 10-0. Ligasegrarna har kommit på hemmaplan, och där har man således två raka och 9-0 i målskillnad efter 180 spelade minuter.

Förra säsongen hade Salzburg 15-1-2 på hemmaplan och var med detta ligans bästa hemmalag, även om man fick se sig slagna i titelracet mot Rapid Wien. 44-15 i målskillnad hade man på dessa 18 matcher.

LASK har alltså inlett säsongen bra med nio poäng på fyra omgångar. Dock har segrarna kommit mot de lag som just nu ligger sist i tabellen. Mot Austria Wien förlorade man på hemmaplan med 0-1. Förra säsongen när man slutade sexa hade man 3-7-8 18-31 i bortastatistik.

På hemmaplan brukar Salzburg ha väldigt lätt för LASK och har vunnit de senaste fyra mötena här, tre av dem med mer än ett mål.

2.18 på minst en tvåmålsseger för Salzburg måste testas. De flesta bolag ligger runt 1.95. Expekt värderar dock inte denna till mer än 1.70. 10Bet är näst högst med sina 2.16. Jag testar!

Speltips: Karlskrona AIF - Lunds BK

Match: Karlskrona AIF - Lunds BK
Liga: Division 2 Södra Götaland
Spel: Lunds BK
Odds: 2.35 @ Bet365
Spelstopp: 3/8 kl. 17:00
Resultat:

Analys:

Toppmöte i tvåan då fyra Karlskrona tar emot andraplacerade (samma poäng som ettan Ramlösa men en match mindre spelad) Lunds BK. Här ser jag bortalaget som solklara favoriter, och 2.35 är ett odds som ska testas!

Bet365 erbjuder alltså 2.35 på detta spel. Centrebet och NordicBet har 2.30, medan övriga ligger på 2.15 eller mindre. Betsafe värderar Lunds chanser till 1.95, och hade jag satt odds på denna matchen hade jag inte satt över dubbla pengen på bortalaget här.

Lund har spelat tolv matcher hittills, och har hållt nollan i hela tio stycken av dessa! Bara i premiären mot Markaryd (2-3) och det totala bottennappet mot Ramlösa Södra (0-5) har man släppt in mål. I höstupptakten tog man dock revansch mot Södra då man vann med 2-0 och tog över serieledningen. Laget har 4-1-1 på bortaplan samt 14-5 i målskillnad.

Karlskrona började inte hösten lika bra som Lund, utan förlorade med 0-1 borta mot bottenlaget Klagshamn. På hemmaplan har man 4-0-2 och 10-7 i målskillnad. Till saken hör också att Lund brukar ha väldigt lätt för Karlskrona. Så här har mötena slutat sedan 2006:

080614   Lunds BK-Karlskron   2-0
070825   Karlskron-Lunds BK   2-5
070526   Lunds BK-Karlskron   3-1
060912   Lunds BK-Karlskron   1-0
060528   Karlskron-Lunds BK   1-4

Man har alltså fem raka segrar! Tabellpositionerna dessa åren har varit liknande detta året. Under uppehållet har Lund tagit in förstärkning i form av Serkan Yalcin från Svedala och Johannes Bengtsson från Ängelholm (med Helsingborgs IF som moderklubb).

Jag hade till och med kunnat tänka mig ett handicap-spel på Lund här, men tyvärr erbjuds det inte så mycket sånt på de här divisionerna. Betsafe har 2.90, men då är såklart 2.35 på den raka tvåan väldigt mycket bättre.

Summering 2/8

Ett rätt av två möjliga, och plus i kassan. IFK Malmö vann en målrik match som slutade hela 5-3 efter tre mål av Måns Sörensson och två av Zoran Jovanovic. Man avgjorde dock sent då Carlstad gjorde 3-3 så sent som i minut 77, men i den 87:e och 90:e spelminuten kunde hemmalaget ta ledningen och avgöra.

Sämre då i Göteborg där Västra Frölunda bara fick 2-2 mot Husqvarna. Det började bra med 1-0 i mitten av första halvlek, men innan paus kvitterade bortalaget. När jumbon dessutom tog ledningen i andra halvlek kändes spelet ganska kört, även om hemmaspelarna lyckades få med sig en poäng efter kvittering i slutskedet.

Nya tag utlovas inför morgondagen, som erbjuder ett antal intressanta matcher. Jag återkommer!

Money Management - Att förvalta sin kassa

Nästa lilla kapitel i "bettingens ABC" blir några rader om begreppet Money Management. Pengahantering, och att ha en vettig plan för sina investeringar, är ju givetvis väldigt viktigt om man har som mål att gå plus under en långsiktig period.

Många delar upp sin kassa i så kallade Units. Ofta motsvarar 1 unit 1% av kassans totala värde. Om vi till exempel har en kassa på 10000 SEK så är alltså 1 unit 100 SEK. 2 units blir då 200 SEK, och man brukar gå upp till tio units, 1000 SEK.

För att ha en sund kassahantering bör man aldrig satsa mer än 10% av kassan på ett och samma spel. Med denna strategi minimerar man risken att spela bort hela kassan under sina svackor. För de kommer, vare sig man vill det eller ej.

För att förstå lite mer om uppdelningen av units kommer vi in på två olika sett att betta. Man kan använda sig av två olika strategier - valuebets eller flatbets. Det förstnämnda innebär att man värderar sina spel utifrån oddset. Ju högre oddset ligger över ens egen värdering av spelets chans att sitta, ju fler units satsar man. Dock aldrig mer än 10 units på ett och samma spel.

Använder man sig av flatbets satsar man alltid samma summa (eller antal units), vilket bet man än placerar. Detta tycker jag personligen är att föredra då man slipper lägga in lika mycket personliga värderingar, något som är väldigt svårt i många fall. Jag garanterar att de allra flesta som hållt på med betting ett tag använder sig av flatbets.

Hur mycket är då lagom att spela på varje spel, om man använder sig av denna strategi? Jag anser att 1-3% av spelkassan är att föredra då man som sagt minimerar risken att förlora en stor del av sin kassa under en kortare svacka. Själv lägger jag just nu ca 2% på varje spel.

Hur mycket man satsar på ett spel bör alltså alltid vara i förhållande till kassan. Att slänga in mer än 10% på ett och samma spel kan i många fall vara rena "självmordet", och risken att det förr eller senare går snabbt utför är uppenbar. Så ha din strategi klar för dig - det kommer underlätta i längden!

Speltips: IFK Malmö - Carlstad United

Match: IFK Malmö - Carlstad United
Liga: Division 1 Södra
Spel: IFK Malmö
Odds: 2.45 @ NordicBet (Unibet, GolfNBet)
Spelstopp: 2/8 kl. 16:00
Resultat:

Analys:
Mitt första raka 1X2-spel i denna blogg, och det lägger jag på nästjumbon IFK Malmö hemma mot andraplacerade Carlstad United.

Före sommaruppehållet var detta en tvåa. Efter all turbulens kring Pär Ericsson i Carlstad känns det dock som om laget mycket väl kan få en negativ kick. Om någon mot förmodan missat denna såpan så tar jag det kortfattat:

Talangen Pär Ericsson är på väg till Örgryte, men väljer i sista stund Gais istället. Carlstad United går då troligtvis miste om en del ersättning, och Carlstad Uniteds ordförande tar beslutet att stänga av Ericsson resten av säsongen. Lagets tränarduo sa upp sig i protest och Milenko Vukcevic tog över rodret.

Ericsson är nu utlånad till Degerfors resten av säsongen, ett klart avbräck för Carlstad, som har presterat bättre än någonsin förr. Pär har själv uttalat sig väldigt negativt om klubben och uppgett att han vet flera spelare som "känner att luften gått ur dem". Resultaten i matcherna under uppehållet har inte heller varit bra. 1-1 mot BK Forward efter straffkvittering i andra halvlek, samt 3-4 i DM-matchen mot "lillebror" Karlstad BK från Division 3. Detta trots att man haft ledningen med såväl 2-0 som 3-1. Nej, det är turbulens i klubben just nu, och lagmoralen har sänkts rejält. Man kan väl själv tänka sig att som underdog ha Superettan inom räckhåll men få benen undankapade av den egna styrelsen, för så måste det kännas.

Lite kort sportsligt då: Carlstad United har gjort klart med en ny serb, som följde med Vukcevic till klubben. Till denna match har man dock bl a två försvarare avstängda. IFK Malmö har gjort klart med två spelare, båda nygamla i klubben. Även skåningarna har bytt tränare under upphållet, men här var det styrelsen som gav tränarduon sparken pga uteblivna resultat. Jag tror Malmö går mot en bättre höst och klarar kontraktet. En rutinerad pjäs har tillkommit och kan kanske täta igen lite av det försvar som läckt som ett såll då och då. Konkurrenssituationen har blivit betydligt bättre inför höststarten.

IFK Malmös hemmastatistik är 2-1-3 9-12 (varav sex baklängesmål kom i en och samma match mot Öster). Carlstad har 3-1-2 och 8-11 i bortastatistik.

Här anser jag att IFK har en gyllene chans att ta tre poäng. 2.45 känns riktigt bra!

Speltips: Västra Frölunda IF - Husqvarna FF

Match: Västra Frölunda IF - Husqvarna FF
Liga: Division 1 Södra
Spel: Hemmalaget att vinna med minst två mål
Odds: 2.70 @ Betsson
Spelstopp:
2/8 kl. 16:00
Resultat:

Analys:
Ett fint odds som måste testas!

Västra Frölunda tar emot jumbon Husqvarna, och det är bara tre poäng som gäller om man vill ha en chans att haka på i jakten på kvalplatsen. Nio poäng upp i halvtid. Göteborgarna brukar vara starka på hösten, och under uppehållet har man spelat två bra träningsmatcher mot Gunnilse och Holmalund.

VF fick med sig ganska bra resultatet i slutet av våren, förutom 0-3-smällen mot just Husqvarna i sista matchen. Ingenting stämde då, och det var länge sedan ett VF-lag gjorde en så dålig match. Revanschlustan lär vara stor.

På hemmaplan är frölundaiterna hyfsat starka. Man har inte förlorat sedan premiären mot IFK Värnamo utan har totalt 3-2-1 och 14-8 i målskillnad. Här är man laddade för en ny trea!

Husqvarna ligger alltså sist när halva serien avverkats. På bortaplan har det blivit en seger och fem förluster samt 2-11 i målskillnad på dessa matcher. Laget har under uppehållet hunnit med att förlora mot ett försvagat Syrianska med 0-1 samt slagit Division 3-laget Råslätt i Smålandscupen med 2-1 efter förlängning.

Det verkar finnas en del frågetecken i laget inför morgondagens match, dock inget jag kan uttala mig med säkerhet om.

2.70 erbjuder alltså Betsson på ett handicap-spel på hemmalaget. NordicBet ligger på 2.52 och Betsafe har 2.40. Jag tycker alla ligger för högt och 2.70 känns riktigt bra på förhand. Detta ska VF vinna med tanke på att man har ett bättre lag, fördel av hemmaplan och av tradition är ett starkt höstlag. Att man vinner med mer än ett mål känns också troligt. Jag värderar denna klart spelbar ner till runt 2.35.

Summering 1/8

En bra start på augusti månad! Spelet var aldrig nära att missa då Mattersburg inledde målskyttet redan efter drygt tio minuters spel. Dock dröjde det ett tag innan våra vinstpengar säkrades då "tvåan" kom i matchminut 43. I andra halvlek sedan reducerade visserligen Altach till 2-1, men lagets dåliga bortafacit håller i sig då 3-1 kom i matchens slutskede. Detta var dock en parentes i det hela då jag egentligen skiter fullständigt i den andra halvleken (förutom inför kommande spel, såklart). =)

I helgen drar många lägre divisioner igång. Tycker mig ha hittat ett riktigt fint odds från Division 1. Analys kommer upp inom 30 minuter eller möjligtvis en timme.

Vi hörs!

RSS 2.0