En smårolig grej

Bosse Lundkvist (för er som inte vet vem det är levererar han varje dag speltips för Sportbladet) höjde ett varningens finger och avböjde bestämt spel på FCK, Midtjylland och Kalmar med tanke på resultaten i första matchen och att lagen i stort sett var klara för nästa omgång. Förståeligt, men ändå lite kul att matcherna slutar 7-0, 4-0 och 7-1  i "avslagens" favör.  Ganska talande för Bosses dag för övrigt då även hans "säkra" rök dit på Djurgården som ju tappade 2-0 till 2-2 sista tio minuterna mot  Flora Tallinn.

Speltips: SV Mattersburg - SCR Altach

Match: SV Mattersburg - SCR Altach
Liga: Tipp-3 Bundesliga
Spel: Över 1 mål i första halvlek
Odds: 1.826 @ 10Bet
Spelstopp: 1/8 kl. 20:30
Resultat:

Analys:

Här har vi ett odds som måste testas. Det enda övriga bolag jag hittat som erbjuder detta spel är Betsson som har 1.69. Jag tror detta kommer sänkas ganska markant innan spelstopp.

Detta spel grundar jag på ren statistik. När Mattersburg spelar hemma mot Altach brukar det bli målrika matcher. De fyra senaste (sen 2006) har slutat som följer: 3-3, 4-1, 2-1 och 6-3. Tydligen verkar det i den senaste (3-3) otroligt nog stått 0-0 i paus, men det var också den enda. Varken Mattersburg eller Altach har i de fyra första omgångarna spelat 0-0 i någon förstahalvlek, utan minst ett mål har producerats i samtliga matcher före halvtidsvilan. Altach snittar än så länge 1.25 mål i första halvlek, Mattersburg 2.00.

Altach och Mattersburg är också de lag som släppt in flest mål i ligan hittills, 9 respektive 11 stycken. Visserligen har de även bara gjort två mål vardera, men sett till de inbördes mötena talar mycket för att det ändras imorgon.

Om det blir exakt ett mål i första halvlek får vi alltså pengarna tillbaka, och det gör att jag ser detta spel som mycket spelvärt.

Summering 30/7

Fel idag. Panathianikos gjorde sitt och vann med 3-0. Rangers lyckades otroligt nog dock inte spräcka nollan mot ett underlägset Kaunas, även om det osade rejält med katt ett antal gånger i andra halvlek. Imorgon blir det speluppehåll, då jag inte hittat något riktigt intressant objekt.

Kom gärna med önskemål om ni vill att jag ska skriva om något speciellt ämne på bloggen. Mer än speltips är alltid trevligt!

Trevlig kväll!

Speltips: Glasgow Rangers - FBK Kaunas och Panathinaikos - Dinamo Tbilisi

Match: Glasgow Rangers - FBK Kaunas och Panathinaikos - Dinamo Tbilisi
Liga: Champions League-kval
Spel: Glasgow Rangers (-1) och Panathinaikos (-1)
Odds: 2.145 @ NordicBet (1.50*1.43)
Spelstopp: 30/7 kl. 20:45
Resultat:

Analys:

Blir bara en kort kommentar även ikväll pga tidsbrist.

Två storfavoriter i sin respektive match som bör vinna med minst två mål för att undvika nervdaller i returmötena på bortaplan. Både skotska och grekiska lag är av hävd starka på hemmaplan. Med dessa motståndare ska man kunna göra processen kort.

Rangers har mött Kaunas en gång innan i CL-kval. Det var dock för hela åtta år sedan, men då vann skottarna med 4-1, och man ska helt enkelt vara numret för stort för Kaunas. Skottarna har en fd Kaunas-spelare i laget (Velicka). Han varnar för kämpaandan hos motståndarna men konstaterar att Rangers ska vara minst ett par nummer för stort. 1.50 erbjuder NordicBet på handicap-spelet, och det är ganska högt jämfört med många andra. Bet365 erbjuder 1.57 för den som föredrar ett singelspel, men dessa erbjuder inget hcp-spel på Panathinaikos.

Panathnaikos ja, morgondagens andra vinnare. Dinamo Tbilisi slog ut färöiska Runavik med sammanlagt 3-1 i första kvalomgången. Man brukar dock få rejäla problem när det vankas hårdare motstånd, och imorgon lär inte bli något undantag. NordicBet erbjuder här 1.43, vilket är bra. Övriga kollade ligger på 1.25-1.35, och de flesta erbjuder inte ens spelalternativet.

Som sagt, inte mycket till info kanske, men kolla gärna upp lite själva innan spel läggs om ni känner er osäkra. Jag tycker dubbeln känns mycket stark på förhand!

Summering 29/7

Sköna pengar idag då Brann - Ventspils bara bjöd på ett mål, och det kom dessutom så sent som i den 87:e minuten. Svensken Demba-Nyrén fixade viktiga 1-0 till norrmännen inför returen i Lettland. Med facit hand var 2.25 riktig fint då samtliga bolag sänkte rejält under dagen.

Nya tag och nya drag framöver. Vet ännu inte om det kommer något spel för morgondagen, men håll utkik!

Oddset på dagens spel sjunker...

Marknadshögsta odds på underspelet i matchen mellan Brann och Ventspils är nu nere på 2.10, vilket känns skönt då det i alla fall ger en hint om att man är rätt ute. De flesta ligger nu på mellan 1.90-2.10. Avspark 20:45, alltså, och då får vi hoppas att försvaren gör sin plikt! =)

Speltips: SK Brann - FK Ventspils

Match: SK Brann - FK Ventspils
Liga: Champions League-kval
Spel: Under 2,5 mål
Odds: 2.25 @ Betsafe
Spelstopp: 29/7 kl. 20:45
Resultat:

Analys:

Blir en ganska kort analys här då jag har lite ont om tid.

Brann är väldigt formsvagt för tillfället, och har 1-11 på de senaste tre matcherna. 1-1 mot Lyn, 0-8 mot Molde och 0-1 mot Fredrikstad. Två raka förluster och "nollor", alltså. Man har dessutom tappat sin toppforward Helstad och misslyckats med att värva hans tänkta ersättare. Imorgon är det meningen att man ska ställa upp med de mest rutinerade spelarna, men jag tror att bortalaget har en bra chans att hålla nere siffrorna.

Lettländska serieledaren Ventspils kommer från totalt 4-1 mot Llanelli FC. På de sju senaste matcherna har man bara släppt in sju mål, och även om lettländska ligan väl knappast håller samma klass som Tippeligaen så visar det att laget kan freda sitt mål. På bortaplan lär man gå in för att få med sig ett "spelbart" resultat till hemmamatchen, och mot ett Brann i mindre kris finns chansen. I matchen mot Llanelli, som är ett betydligt sämre lag än Brann, förlorade man alltså med 1-0 borta, detta efter att i stort sett gått in för 0-0. Efter 0-1-målet hade man dock ett par hyggliga kvitteringschanser, men man mot ett lag som Brann lär man inte ösa på även om 0-1 kommer. Jag skulle tro att man anser att 0-1 är ett helt klart godkänt resultat att ta med sig hem då man känner sig mer bekväma i sitt spel på hemmaplan och kan attackera mer, allt enligt Branns "spioner" som bevakat Ventspils i några matcher.

Alltså, ett Brann i formsvacka mot ett Ventspils med allt att vinna. 1-0 eller 2-0 ser jag som mycket troliga resultat, och 2.25 på underspelet måste testas. Min värdering ligger på runt 2.05-2.10.

Summering 27/7

Dålig speldag idag - som de flesta måndagar har jag märkt. Allt som oftast verkar denna veckodag vara "speldagen från helvetet". Framöver tänker jag överväga både en och två gånger innan jag spelar på en måndagsmatch. Hur "löjligt" det än kan verka så är det något visst...

Måndag eller inte, spelet var aldrig i närheten av att sitta, utan Jankulovksi schabblade in 0-1 redan efter fem minuters spel. I paus var ställningen 0-2, och GAIS insläppta hemmamål efter sju matcher var fördubblade efter sju och en halv. Andra halvlek slutade mållös.

Har nu återvänt till jobbet efter semestern, vilket kan leda till att inläggen blir lite mer sporadiska. Dock ska jag försöka uppdatera minst en gång varje dag. Ska kika över morgondagens matcher nu, och hittar jag något intressant kommer det ut senare ikväll. Håll utkik!

Speltips: GAIS - GIF Sundsvall

Match: GAIS - GIF Sundsvall
Liga: Allsvenskan
Spel: GAIS (-1 AH)
Odds: 2.52 @ Bet365
Spelstopp: 28/7 kl. 19:00
Resultat:

Analys:

GAIS, fortfarande obesegrat på hemmaplan den här säsongen, möter här Giffarna i ett returmöte. Matchen i Sundsvall slutade ju 1-1 efter att båda målen tillkommit på stopptid och där hemmalaget gjorde det sista.

Till denna match saknar Sundsvall både lagkapten Stefan Åhlande och vicekapten Joel Cedergren samt mittfältaren Anton Andersson. Ari Skulason däremot är tillbaka efter avstängning. Mikael Lustig gör sin sista match för Sundsvall innan Norge-flytten.

Sundsvall är ett riktigt svagt bortalag i årets Allsvenska. Man har 1-0-6 och målskillnaden är 6-13. Tre av lagets sex bortaförluster har varit med två måls marginal. Man har nu tre raka matcher utan seger efter 1-1 mot GAIS, 1-2 mot ÖSK och 0-0 mot MFF.

GAIS byter ut fyra spelare jämfört med truppen senast. Durmaz, som nyligen sålts till MFF, finns inte med. Inte heller Johann Gudmundsson som sålts tillbaka till Island och Keflavik. Vidare försvinner Ayarna och Celik. Tillkommer gör Johan Måstensson, Daniel Nicklasson, Wanderson do Carmo och Richard Ekunde.

GAIS är alltså obesegrat hemma och har 4-3-0 och målskillnaden 11-2 på sina sju matcher. Väldigt täta på Göteborgs-mark, alltså, och IFK kan nog få det tufft att näta. Av lagets fyra segrar har tre varit med minst två måls marginal.

Laget förlorade i omstarten efter uppehållet med 1-0 borta mot Helsingborg. Därefter klarade man dock 2-2 borta mot AIK och vann med 3-1 hemma mot Ljungskile innan det blev en poäng i Sundsvall.

Här anser jag att GAIS har en toppchans till en ny trepoängare då alltså "Giffarna" har bedrövlig bortastatistik. 2.52 på att hemmalaget vinner med minst två mål, och pengarna tillbaka om det blir ettmålsseger är taget!

Summering 27/7

Dagens enda spel satt förhållandevis enkelt till fina 2.10 då FC Hämeenlinna och KaPa bara orkade producera ett mål, vilket resulterade i 1-0 för hemmalaget. Joenmäki matchens enda målskytt i den 39:e spelminuten.

Som sagt, väldigt trevligt med lite kommentarer. Det uppskattas samtidigt som man får ett kvitto på att någon tar sig tid att läsa det man skriver!

Morgondagen ser något tunn ut spelmässigt, men förmodligen kommer det i alla fall ut ett speltips lite senare ikväll. Stay tuned!

Speltips: FC Hämeenlinna - KaPa Helsinki

Match: FC Hämeenlinna - KaPa Helsinki
Liga: Ykkönen
Spel: Under 2,5 mål
Odds: 2.10 @ Centrebet
Spelstopp: 27/7 kl. 17:30
Resultat:

Analys:

Här har vi ett odds som ska synas! Mittenlaget FC Hämeenlinna tar på hemmaplan emot nästjumbon KaPa, och mycket talar för en målsnål match.

Hämeenlinna har efter sommaruppehållet spelat fyra matcher. Dessa har slutat 3-0, 0-0, 0-0 och 1-1. KaPa har spelat fem stycken och dessa har slutat 0-2, 1-4, 0-4, 1-1, 0-0. Totalt alltså under 2,5 mål i sex av nio matcher. Under säsongen totalt har dessutom Hämeenlinnas matcher gått under denna gräns 7/12 gånger. KaPa har varit ännu målsnålare, och deras motsvarande siffra är 9/12.

Hämeenlinna har hållit nollan i sex av de sju senaste matcherna, så det lär inte bli lätt för KaPa, som bara nätat tre gånger på sju bortamatcher, att spräcka nollan. Samtidigt har Hämeenlinna bara gjort fler än två mål i en och samma hemmamatch två gånger.

Båda lagen har ett totalt målsnitt på under 2,5 mål denna säsong. Hemmalaget runt 2,30 och bortalaget runt 2.14.

2.10 måste testas. Flera bolag ligger runt 1.80-1.95 på underspelet, så detta känns bra!

Summering 26/7

En av två idag. Dock så vidhåller jag att bägge var mycket spelvärda även om bara Basel lyckades uppfylla "kraven". IFK tog ju ledningen redan i åttonde minuten genom stjärnskottet Söder, men dessvärre lyckades laget inte få nätkänning någon mer gång. Ett odds på över fyra gånger pengarna kan man dock inte förvänta sig att sätta varje gång.

FC Basel tog ledningen redan i den nionde minuten, och det var matchens enda mål i paus. I den 75:e kom sedan 2-0, vilket säkrade segern. Skönt!

Håll utkik efter spel för morgondagen. Det kommer säkerligen upp något inom kort. Var heller inte rädda att posta kommentarer om spelen med era egna reflektioner kring dem!

Dagens spel (Gefle - IFK)

Följer upp dagens spel lite snabbt då jag la upp framförallt IFK Göteborg-spelet ganska tidigt. Lägger därför upp lite mer info nu:

IFK Göteborg flyger till Gävle utan Niclas Alexandersson (som även vilade mot Murata), Jakob Johansson och Nicklas Carlsson. Men Bjärsmyr återfinns alltså i truppen på nytt efter avstängning.

Gefle har värvat tre spelare på kort tid. Alexander Gerndt, forward från Visby Gute, och Daniel Theorin, mittback från MFF, går direkt in i truppen till dagens match. I dagens match saknar man Jonathan Hellström (som senast) och Andreas Dahlén, och vem som spelar vänsterback är oklart. Dessutom är Daniel Westlin sjuk.

Markandshögsta odds är nu nere på 3.98, och 4.33 stod sig alltså väldigt bra. Nu ska den bara jobbas in också. Kom igen, IFK!

Speltips: FC Basel - Bellinzona

Match: FC Basel - Bellinzona
Liga: Super League
Spel: 1/1 HT/FT
Odds: 1.80 @ PaddyPower
Spelstopp: 26/7 kl. 19:45
Resultat:

Analys:
Detta är ett odds som jag bara måste syna. Mästarna FC Basel tar på hemmaplan emot nykomlingen Bellinzona.

Basel har inlett säsongen bra och slagit fjolårstvåan Young Boys med 2-1 samt fyran från förra säsongen, Grasshopper, med 1-0. Förra säsongen hade man imponerande 15-2-1 och målskillnaden 39-12 på hemmaplan. FC Basels hemmastatistik för förra årets förstahalvlekar följer här:

FC Basel 18 14 4 0 22:2 +20 46

Ledning redan i paus i 14 av 18 matcher alltså. Imponerande! Även denna säsongs hemmaspel började bra då Grasshopper besegrades med 1-0, efter samma siffror i paus.

Det finns visserligen ett par avbräck i hemmalaget. De vassa anfallarna Streller och Eduardo är skadade, men å andra sidan har Eduardo bara spelat i 24 minuter hittills, medan Streller inte spelat alls, så laget verkar klara sig hyggligt i alla fall. Mot dagens motstånd borde det också kunna gå vägen. Dessutom får man nu tillbaka mittfältaren Carlitos från skada.

Bellinzona slutade tvåa i Challenge League förra säsongen och tog sig upp i högstaligan via kvalvinst mot St Gallen. Man har spelat en match hittills, och det blev förlust mot fjolårsåttan Xamax med 0-1.

Bortastatistiken i andraligan förra säsongen var 6-4-7, och i paus låg man under i 6 av 17 matcher. Detta i andraligan alltså och en serie man kom tvåa i. Detta anser jag att Basel har en mycket god chans att ro hem - med en tidig ledning i ryggsäcken.

1.80 känns som ett riktigt fint odds. Bolag som 888sport och Betsson ligger på 1.50. Expekt, Centrebet, Ladbrokes och Betsafe ligger på 1.55-1.57. Bet365 erbjuder 1.67 och är bland de högsta förutom PaddyPower. 10Bet erbjuder 1.77, och det känns också klart spelbart.

Speltips: Gefle IF - IFK Göteborg

Match: Gefle IF - IFK Göteborg
Liga: Allsvenskan
Spel: IFK Göteborg (-1 trevägs)
Odds: 4.33 @ Bet365
Spelstopp: 26/7 kl. 16:00
Resultat:

Analys:

Ett fint utstick som jag måste testa. Övriga bolag har hittills lagt sig mellan 3.55-4.00, så 4.33 känns väldigt bra.

IFK Göteborg är i mycket gott slag för tillfället. Man är klara för ytterligare en kvalomgång i CL där nu Basel väntar. Man har dock inte råd att ge avkall på Allsvenskan då man måste fortsätta vinna för att få häng på Kalmar i toppen.

Lagen möttes ju senast i lördags, och då vann IFK komfortabelt med 3-0. Till denna match får man dessutom tillbaka Bjärsmyr. Mästarnas bortaspel har väl dock inte varit så bra, 1-4-2 på sju matcher. Segern kom dock senast mot Djurgården, och räknar man med matchen mot SS Murata och Svenska Cupen-matcherna mot Sundsvall och Falkenberg har man nu faktiskt fyra raka bortavinster (varav den sistnämnda efter förlängning)!

Det känns som om laget hittat vinnarspåret nu, och det gäller som sagt att inte släppa ytterligare poäng mot toppen.

Gefle är inne i en tung period och har förlorat tre av fyra matcher efter uppehållet. 1-5 mot Kalmar följdes upp av skrällsegern borta mot Elfsborg innan det blev 0-1 mot Trelleborg hemma och alltså 0-3 mot IFK borta. Hemmaspelet har inte alls gett någon bra utdelning, utan man har på sju matcher bara två segrar och hela fem förluster

Lagens inbördes möten ser ut som följer:

080719 IFK Göteb-Gefle 3-0
070806 Gefle-IFK Göteb 0-2
070705 IFK Göteb-Gefle 3-0
070514 IFK Göteb-Gefle 2-0
060813 Gefle-IFK Göteb 1-0
060806 IFK Göteb-Gefle 3-1
050720 IFK Göteb-Gefle 0-1
050706 Gefle-IFK Göteb 0-2

IFK har alltså vunnit sex av de åtta senaste mötena, samtliga med minst två måls marginal. Den sammanlagda målskillnaden är förkrossande 15-3! Nej, det här blir bortaseger. 0-2?

Analysera mera - Konsten att finna sina spel

Utlovade för någon dag sedan att skriva en liten redogörelse för hur jag gör när jag utser de objekt jag till slut spelar på. Här kommer den!

Alla bettare har nog något område de är lite extra insatta i. För mig är detta till exempel de lägre fotbollsserierna i södra Sverige. Inom detta område behöver jag sällan sätta mig ner och göra någon långdragen analys, utan jag ser direkt om där finns något intressant odds. Att det sedan näsan enbart erbjuds 1X2-spel på dessa divisioner gör ju det också lite lättare att få en snabb överblick. Hur som helst, från denna kategori kan ni förvänta er en del rekar framöver när sommaruppehållet är över.

Men hur gör jag då i de övriga europeiska ligorna, där jag kanske inte har den där järnkollen på allt som sker? Jo, för att börja från början så brukar jag inleda med att i lugn och ro gå igenom de matcher som spelas under morgondagen och i mån om tid ett par dagar framåt. Detta brukar jag göra på en målservice-sida med inbyggd statistikfunktion, till exempel Sportbladets "Mål för mål", där man lätt kan få upp lite enkel statistik som form, inbördes möten osv.

Jag koncentrerar mig till stor del på över-/under- samt handicapspel, då jag tycker det är två intressanta marknader som ofta kan bjuda på ganska kraftigt varierande odds från en bookie till en annan. Ser man till exempel direkt att det är två målglada gäng som möts så brukar jag göra en snabb oddsjämförelse mellan nätets olika spelbolag på olika överspel, som Ö 2.5, Ö 3 osv. Hittar jag här något fint odds eller utstick, dvs att ett eller ett par bolag ligger ganska mycket högre än övriga, så går jag vidare med en djupare analys.

Här brukar jag försöka ta reda på så mycket som möjligt om läget i lagen, kolla in formen lite noggrannare, vad man mött för lag på sistone osv. Saker som till exempel ett pressat spelschema kan också ha inverkan på matchutgången, så det gäller att tänka på så mycket som möjligt. Att gå in och läsa på lagens hemsidor kan ge ganska mycket.

En annan situation där man ibland kan hitta fina utstick är när ett topplag ställs mot ett bottenlag. Oddsen på topplaget är ofta väldigt låga och saknar totalt spelvärde, men handicap-avdelningen kan bjuda på en del riktiga höjdarodds då och då. Här kan bolagen vara ganska oeniga, och det kan löna sig att vara ute i god tid och kolla dessa odds. När det börjar närma sig matchstart har de allt som oftast sänkts ganska rejält. Notera att jag abslout inte råder någon att blint spela hcp-spel på ett topplag bara för att de ställs mot ett bottenlag - form och statistik spelar fortfarande en stor roll när jag väljer mina spelobjekt. Och kom ihåg - hur "stabilt" ett spel än känns så ska/bör man inte spela om man inte får ett överodds.

Så ta dig tid och analysera dina spel ordentligt. Det kommer du tjäna på i längden!

Summering 24/7

Lite flyt och lite oflyt, antar jag. Hammarby vinner med komfortabla 4-0, men 1-0 kommer minuten innan halvtid, så det får man vara tacksam för. Jag hade nästan börjat hoppas på full pott och ett rejält tillskott i kassan ikväll då Young Boys hade 1-0-ledning och numerärt överläge borta mot Sion i paus. Icke sa Nicke, för andra matchen i rad denna säsongsupptakt tappade Bern-laget ledningen i andra halvlek och föll med 2-1. Tungt!

Imorgon ser det väldigt tunt ut spelmässigt. Kommer dock antagligen lägga ut något spel inför lördagen redan nu, så håll utkik.

Speltips: Valsta Syrianska - Hammarby IF

Match: Valsta Syrianska - Hammarby IF
Liga: Svenska Cupen
Spel: 2/2 HT/FT
Odds: 2.35 @ 10Bet
Spelstopp: 24/7 kl. 19:00
Resultat:

Analys:

Kvartsfinal i Svenska Cupen mellan Valsta Syrianska, hemmahörande i Division 1 Norra, och Hammarby IF, fjärdeplacerat i allsvenskan och obesegrat i tio raka matcher. När vi då bjuds på hela 2.35 på 2/2, det vill säga att Hammarby leder i paus och vinner matchen, är det bara att slå till. Som jämförelse har bland annat Betway, Bet365 och Svenskaspel 2.00 och NordicBet erbjuder bara 1.95.

Valsta Syrianska har som de flesta vet överraskat i varenda omgång hittills. Först slog man ut Häcken, därefter kom den största skalpen då Helsingborgs IF fick respass, och nu senast var de Örgrytes tur att läggas på rygg. Här stötet man dock på det svåraste motståndet hittills, med tanke på den form Bajen befinner sig i.

Hammarby verkar inte heller ta lätt på denna match. Petter Andersson vilas visserligen, men spelare som "Lolo" Chanko, Suleyman Sleyman, Olof Guterstam, Paulinho Guara, Erkan Zengin och Haris Laitinen återfinns i truppen. Det ska egentligen inte spela någon roll vilka namn Hammarby startar med.

Valsta får klara sig utan Brima Koroma och Gökay Altuner, som blev utvisade mot ÖIS. Nämnas kan dessutom att detta är lagets första match efter sommaruppehållet. Hur står det till med matchformen, tro?

Att Hammarby haft ledningen redan i halvtid och sedan också vunnit sina tre senaste matcher mot Örebro, Malmö och Norrköping gör inte att detta spel känns sämre. Sänkning är att förmoda under eftermiddagen!

Speltips: FC Sion - BSC Young Boys Bern

Match: FC Sion - BSC Young Boys Bern
Liga: Super League
Spel: Bortalaget att vinna med exakt ett mål
Odds: 4.40 @ Betsson
Spelstopp: 24/7 kl. 19:45
Resultat:

Analys:
Match i andra omgången av schweiziska högstaligan, och här tycker jag mig ha hittat ett väldigt intressant spel. Sion, som slutade på sjunde plats av tio lag förra säsongen tar emot fjolårstvåan Young Boys, laget som var det enda som kunde hota Basel i toppstriden då.

Sedan dess har det hänt lite i båda lägrena, som brukligt är. Sion har fått en ny tränare i Marco Schaellibaum, som för övrigt fick ta över laget sedan Nestor Clausen helt sonika lämnat sitt uppdrag i pausen(!) i en cupmatch mot ett Division 2-lag. Vidare har man bland annat hämtat en mittfältare från engelska andraligan (Norwich), men dessvärre även tappat kraft, bland annat i form av den tunisiske landslagsmannen Aadel Chedli.

De unga pojkarna från Bern i sin tur har tappat Toni Kallio till Fulham, men även gått motsatta vägen mot Sion och värvat bland annat en tunisisk landslagsman.

I premiären förlorade bägge lagen. Sion stötte på patrull borta mot Aarau och förlorade med 3-1 mot fjolårsfemman. Young Boys i sin tur förlorade med 2-1 hemma mot regerande mästaren Basel, detta efter att ha haft 1-0 tills det återstod ca 20 minuter.

Förra säsongens möten lagen emellan (fyra stycken) slutade alla med Young Boys-seger:

080427 FC Sion - Young Boys Bern 1-2
080224 Young Boys Bern - FC Sion 3-1
071209 Yong Boys Bern - FC Sion 1-0
070923 FC Sion - Young Boys Bern 1-2

Young Boys vann alltså tre av fyra matcher med ett måls marginal, och när det bjuds 4.40 på att detta händer igen måste jag i alla fall testa. Även rak tvåa till runt 2.45 finns att spela, och det känns också hyfsat.



Summering 23/7

Ännu en "1/2-dag" och ett litet plus. Norrköping lyckades inte stå emot Elfsborg i första halvlek. Med lite flyt hade dock pengarna återvänt, men Elfsborg hade marginalerna på sin sida vid 2-0-målet.

Ett glädjeämne dock i Viking - Rosenborg, som bara bjöd på ett mål. 2.19 var ett riktigt värdeodds, och idag under dagen hade det sänkts till 1.94.

Ser tunt ut på spelfronten under morgondagen, ska gå igenom några matcher och se om det finns några intressanta odds, annars blir det en dag fri från bettande. Kanske lyckas skramla ihop en liten krönika under morgondagen, så det finns all anledning att kika in i bloggen!

Länkutbyte

Är det någon som har en egen spelblogg eller någon sida med bettinginnehåll så skulle det vara intressant med ett länkutbyte. Bara att skriva en kommentar om du är intresserad!

Speltips: Viking Stavanger - Rosenborg BK

Match: Viking Stavanger - Rosenborg BK
Liga: Tippeligaen
Spel: Under 2,5 mål
Odds: 2.19 @ 10Bet
Spelstopp: 23/7 kl. 19:00
Resultat:

Analys:
Viking och Rosenborg - två lag som slåss i mittenriket i norska högstaligan. Båda lagen ligger för närvarande på 18 poäng efter 13 spelade matcher. Här tror jag på en målsnål match, och när 10Bet erbjuder hela 2.19 på detta spel är det bara att slå till. Detta kommer sänkas, var så säkra. Nästan samtliga andra bookisar har enats om en nivå på runt 1.90-2.05.

Viking är ett lag som för tillfället har förtvivlat svårt att göra mål - samtidigt som man är ganska täta bakåt. Lagets tre matcher efter uppehållet har slutat 0-0, 1-1 och 1-1, och dessförinnan hade man ytterligare två drabbningar som gick under 2,5 mål - 2-0 mot Bodö/Glimt samt 0-2 mot Rosenborg. Ijeh är/har varit skadad, och är väldigt osäker även till denna match. Ombytt lär han nog dock vara, och ett inhopp kan kanske bli aktuellt.

Rosenborg har inte heller varit inblandat i så målglada matcher på sistone. En 2-1-förlust samt en 3-1-seger de två senaste visserligen, men dessförinnan 1-1, 1-1 och alltså 2-0 mot Viking.

Här tror jag på en tät match mellan två lag som absolut inte vill förlora. 2.19 är ett överodds som ska spelas, och jag ger underspelet runt 55% chans att sitta.



Speltips: IF Elfsborg - IFK Norrköping

Match: IF Elfsborg - IFK Norrköping
Liga: Allsvenskan
Spel: U 1 mål i första halvlek (Insatsen tillbaka vid 1 mål)
Odds: 2.03 @ 10Bet
Spelstopp: 23/7 kl. 19:00
Resultat:

Analys:
Serietvåan Elfsborg mot jumbon Norrköping ska väl egenligen bara kunna sluta på ett sätt, eller? 21 poäng skiljer lagen åt efter 14 omgångar, och det är såklart inte mycket som talar för att Norrköping ska plocka poäng här.

Något jag dock tycker de ska kunna klara av är att hålla nere siffrorna och stå emot Elfsborg en bra bit in i matchen. Boråsarna har hittills producerat tio mål på sju hemmamatcher, varav sex stycken har kommit mot AIK och IFK Göteborg. Mot lag som ligger i botten av tabellen (läs Örebro och Gefle) har man faktiskt misslyckats att göra mål. Detta är Elfsborgs samtliga hemmamatcher hittills:

Gefle 0-1
Göteborg 3-0
Helsingborg 1-0
Kalmar 1-0
Sundsvall 2-0
Örebro 0-0
AIK 3-0


I blott en av dessa matcher, hemmapremiären mot AIK, har det blivit mer än ett mål i första halvlek. Därefter har det blivit ett mål mot Sundsvall, Kalmar och Helsingborg och alltså mållöst mot ÖSK, IFK och Gefle. IFK Norrköping lär knappast gå bort sig i anfallen, utan kommer säkerligen försöka hålla 0-0 så länge som möjligt.

Norrköping har visserligen bara varit inblandad i en mållös förstahalvlek på bortaplan hittills, men samtidigt har man bara varit över ettmålsgränsen vid två tillfällen. Här tror jag dock det spelar mindre roll eftersom man kommer få anpassa sig mycket efter Elfsborg, och med Jingblad åter vid rodret kanske man kan få en positiv boost på kort sikt, vem vet? Norrköping har ju dessutom en gammal boråsare i form av mittbacken Arvhage, och han kommer säkert slita lite extra för att freda sitt mål denna kväll.

Ishizaki är uttagen i truppen, men återstår att se om han spelar då han varit skadad. I Norrköping är Amuneke avstängd

Sammanfattningsvis tror jag på en målsnål match och förstahalvlek mellan seriens tightaste lag Elfsborg och ett väldigt defensivt inriktat Norrköping(?).


Summering 22/7

Dagens första spel på FC Hämeenlinna satt utan större bekymmer till 2.09. Att det var ett fint värdeodds märktes även tidigare under dagen då oddset sjönk till 1.80 innan det plockades bort helt ur sortimentet.

Tbilisi däremot svarade inte alls upp emot mina förväntningar. Runt halvtimmen innan spelstopp höjdes samliga odds på bortalaget rejält, och jag kan väl bara ana att man inte ställde upp med sin bästa elva. Riktigt tråkigt, men tyvärr är det ganska svårt att förutse att ett lag tänker göra så.

Hur som helst, ett litet plus i kassan trots allt, och det tar jag med mig inför kommande speldagar.

Speltips: NSI Runavik - Dinamo Tbilisi

Match: NSI Runavik - Dinamo Tbilisi
Liga: Champions League-kval
Spel: Dinamo Tbilisi (-1)
Odds: 2.45 @ NordicBet
Spelstopp: 22/7 kl. 20:00
Resultat:

Analys:

Returmöte mellan färöiska NSI Runavik och Dinamo Tbilisi från Georgien. Dinamo vann med komfortabla 3-0 i hemmamötet, och jag tror man har en god chans att prestera något liknande här. Runaviks Europastatistik är nämligen inte något att hänga i julgranen:
  • 2003 spelade man mot Lyn och förlorade med 1-3 hemma och 0-6 borta.
  • 2004 var det dags för Esbjerg. 1-3 borta och 0-4 hemma.
  • 2005 i kvalet till UEFA-cupen blev Liepajas för svåra via 0-3 och 0-3.
Man har alltså aldrig lyckats förlora en match med mindre än två mål i dessa sammanhang, och därför ser jag 2.45 som NordicBet erbjuder som ett mycket intressant spel. Endast Besafe och Betsson har jag hittat som också erbjuder detta spel, och de har lagt sig på 2.36.

Visst, 0-0 är väl ganska klassiskt i kvalsammanhang när det ena laget har en klar ledning inför returen, men 0-3 är trots allt inte totalkört, och Runavik lär i alla fall göra ett tappert försök att gå framåt. Mål får man dock svårt att göra tror jag, och det lär snarare öppna för kvicka georgiska kontringar.

Klasskillnad i grund och botten lagen emellan tillsammans med en dyster Runavik-statistik gör att jag måste testa denna.

Tippare eller bettare - vem är du?

Att tippa och att betta, samma sak tycker kanske du. Det är dock inte riktigt sant, utan det är en enorm skillnad mellan dessa två. Jag tänkte här och nu försöka gå igenom lite grundläggande strategi för att i längden bli en vinnande spelare!

Låt oss inleda med begreppet "tippa", som nog de flesta svenskar ägnat sig åt någon gång, antingen på Lången eller på Stryktipset. När man tippar så letar man allt som oftast vinnare i en viss match, inte spelvärde. Man bryr sig således inte om vilken nivå oddset ligger på, utan utgår endast ifrån att hitta en så säker segrare som möjligt. När man hittat sin segrare så slänger man in sin insats, utan att egentligen ha funderat runt oddset. Ett "skräckexempel" på tippning är enligt mig alla dessa femlingar och sexlingar som folk slänger iväg med ett odds runt tre-fyra gånger pengarna. Visst, vill man spela så får man såklart göra det, men då kan man heller inte förvänta sig att gå plus i längden.

Nej, det är nämligen så att runt 96-98% av alla spelare förlorar eller går runt plus/minus noll på sina spel, och jag kan lova er att den stora massan av dessa är de som tippar på ovanstående sätt. De som helt enkelt spelar för att få lite spänning eller kanske för att alla andra gör det, vad vet jag? Dessa tippare följer ofta så kallade experter i exempelvis tidningar, och det i sin tur får ju konsekvensen att de spelar precis som en stor del av marknaden. Jag ska inte förneka att jag också tippade på detta sätt i början av mitt spelande. Ju mer man läser, analyserar och tar till sig så hittar man dock till slut rätt väg.

Man kan inte förvänta sig att dubbla sin bankrulle en gång i månaden, det är rena självmordet att satsa allt för att gå rejält med plus på kort tid.

Då kommer vi över på mitt (och många andras, såklart) sätt att spela. Här kommer begreppen spelvärde och sannolikhetslära in i bilden. Man måste helt enkelt våga gå emot marknaden i vissa lägen, då förutsättningar finns. Ett känt och ofta visat exempel är det engelska landslaget i fotboll. Britterna spelar alltid på sitt landslag, vilka de än möter. Detta gör att de brittiska spelbolagen lätt kan sätta ett ganska rejält underodds på England, för de vet att folk ändå spelar. Konsekvensen av detta blir ju då att lagets motståndare får ett överodds, och i sådana situationer kan det vara läge att gå emot marknaden:

England - Sverige 1.50 - 3.45 - 4.00

Om vi tar Englands odds i detta exempel, 1.50, och översätter det i hur stor sannolikhet det är att de ska vinna enligt bookmakern blir det såhär: 1/1.50 = 0,6666 = 66.7%.

Eftersom vi som bettare bara vill spela överodds så måste vår vinstvärdering på England ligga över 66.7% för att det i längden ska bli lönsamt att spela. Ju högre vi värderar vinstchansen, ju större spelvärde finns såklart. Värderar vi Englands chanser till under 66.7% så bjuds vi ett underodds och ska inte spela!

Här kanske vi finner spelvärdet på Sverige bättre, även om laget är underdog här. Om vi kör vår uträkning igen så får vi att 1/4 = 0,25 = 25%. Här värderar spelbolaget alltså Sveriges chanser till 25% (eller antagligen något under). Vi kanske i vår tur värderar Sveriges chanser till över 30%, och då är alltså detta ett mycket bättre spel än övervärderade England. Även om man kanske förlorar en del på kort sikt ibland så vinner man alltid i längden om man bara spelar överodds (vilket såklart också förutsätter att man är insatt och kan värdera matcher hyfsat korrekt).

Alltså - att "lita" på bookmakern och spela på ett lag bara för att de har ett lågt odds är fel - i alla fall om man har något ekonomiskt mål med sitt spelande. Visst, det kan finnas spelvärde i 1.35 också, men ta dig alltid tid att sätta dig in i matchen och förutsättningarna kring den, och gör sedan din egen värdering.

Hitta spelvärde - inte vinnare!

Speltips: FC Hämeenlinna - GrIFK Grankulla

Match: FC Hämeenlinna - GrIFK Grankulla
Liga: Ykkönen
Spel: FC Hämeenlinna (AH -1)
Odds: 2.09 @ 10Bet
Spelstopp: 22/7 kl. 17:30
Resultat:

Analys:
Matchdags i finska andraligan när Hämeenlinna tar emot jumbon Grankulla (GrIFK). Bortalaget har inte alls rosat markanden så här långt, utan har 1-2-7 på de inledande tio omgångarna. Bortastatistiken är inte heller någon trevlig läsning för lagets supportrar: 0-1-4 och målskillnaden 3-13.

Hämeenlinna är ett mittenlag som vid seger här får en rejäl lucka ner mot bottenlagen. Hemma har man statistiken 3-2-1 och 9-4 i målskillnad. Man har tappat en del gentemot toppen på sistone då man nu spelat fyra raka oavgjorda matcher! Det var dock inte mot några bottenlag, utan kollegor i mittenriket. Dessförinnan hade man två raka segrar på hemmaplan och har således inte förlorat på sex matcher. Grankullas seger kom redan i andra omgången, och således har man nu spelat åtta raka matcher utan fullpoängare.

På de tre senaste bortamatcherna har GrIFK producerat följande resultat: 0-5 mot Kokkola, 0-3 mot Tampere och däremellan 2-2 mot bottenkollegan Atlantis.

FC Hämeenlinna har enligt klubbens hemsida hela truppen intakt från skador och avstängningar. Dessutom rapporteras att klubbens största löfte, en 17-åring, ska göra sin första match från start. Succé direkt?

Jag ser detta som en mycket stark hemmaseger. Med tanke på att GrIFK läckt som ett såll och släppt in 23 mål på 10 matcher känns det heller inte som någon skräll om hemmalaget skulle vinna detta med mer än ett måls marginal. Jag testar ett AH -1 på Hämeenlinna!

Summering 21/7

Tung spelmåndag då båda spelen missade. Örgryte lyckades inte spräcka nollan mot Jönköping, och trots två snabba mål av Helsingborg i slutet av den första halvleken så slutade målskörden där.

En dipp då och då är trots allt något man får räkna med, och efter att ha gått ganska rejält med plus under några dagar var det kanske dags nu. Tråkigt, men i det långa loppet oundvikligt. Nya tag under veckan!

Statistik:
Spel 6
Vunna 3
Förlorade 3
ROI 114,7%

Speltips: Jönköpings Södra - Örgryte IS

Match: Jönköpings Södra - Örgryte IS
Liga: Superettan
Spel: Örgryte IS (-1 AH)
Odds: 2.16 @ Bet365
Spelstopp: 21/7 kl. 19:00
Resultat:

Analys:
Nästjumbon Jönköping mot tabelltrean Örgryte, som dessutom går upp i serieledning vid seger, känns som en given bortaseger. Göteborgarna, med spelare som Pavel Zavadil och numer även Marcus Allbäck i laget ska helt enkelt vara numret för stort för smålänningarna.

ÖIS kommer dessutom till spel med en bra form, då man vunnit fyra av de fem senaste matcherna i Superettan. På dessa matcher har man därtill hela 18-4 i målskillnad.

Jönköping vann visserligen måstematchen mot Limhamn/Bunkeflo före uppehållet, men dessförinnan hade man bara två poäng på fem matcher. Hemmastatistiken är inte heller särskilt upplyftande: 1-4-2 och 7-10 i målskillnad. Nej, här är ÖIS det klart starkare laget, och jag väljer att spela -1 AH till 2.16 hos Bet365.

Speltips: Helsingborgs IF - Djurgårdens IF (Över 3 mål)

Match: Helsingborgs IF - Djurgårdens IF
Liga: Allsvenskan
Spel: Över 3 mål
Odds: 2.56 @ Bet365
Spelstopp: 21/7 kl. 20:00
Resultat:

Analys:

Innan vi börjar vill jag bara poängtera att vi här får pengarna tillbaka om det skulle bli exakt tre mål i matchen.

Helsingborgs IF behöver jag nog inte orda så mycket om, de flesta vet vid det här laget att det är ett gäng med ett väldigt bra anfall samtidigt som det ibland kan se rejält svajigt ut bakåt. Formen är god och de senaste sex hemmamatcherna har slutat 2-1, 1-0, 1-0, 4-2, 2-2, 2-2. Målrikt alltså med undantag för de två matcherna mot GAIS och ÖSK.

Djurgården har väl inte rosat marknaden på sistone direkt, men spelet har inte sett så illa ut, och förr eller senare kommer utdelningen också. Mot Helsingborg brukar man ha lätt och framförallt göra mycket mål. Kollar man på de inbördes mötena är det inget långskott att tro på en målrik match imorgon kväll:

070903 Helsingb.-Djurgård. 1-4
070421 Djurgård.-Helsingb. 3-1
060813 Helsingb.-Djurgård. 1-1
060805 Djurgård.-Helsingb. 2-1
050801 Helsingb.-Djurgård. 2-0
050620 Djurgård.-Helsingb. 5-2
041030 Djurgård.-Helsingb. 2-1
040521 Djurgård.-Helsingb. 3-1
040419 Helsingb.-Djurgård. 1-1

Helsingborg låter nye finske mittbacken Patronen få nytt förtroende, men vem som spelar jämte honom är ännu oklart. Djurgården har flera spelare som kan oroa offensivt, bla Jonson och Kusi-Asare. Många mål säger jag!

Summering 20/7

Ett spel av två satt denna söndagkväll, och det gav trots allt ett litet plus i kassan. Salzburg gjorde vad som förväntades och vann med 3-0. Värre var det dock med Start, som trots ett tidigt 1-0 mål inte ens lyckades knipa poäng, utan säsongens första förlust blev ett faktum då Sandefjord vände till 1-2 i andra halvlek. Lite surt, men sånt som händer.

Statistik:
Spel 4
Vunna 3
Förlorade 1
ROI 172%

Handicap-djungeln - asiatiskt eller inte?

Har man inte bettat så länge är det inte lätt att veta vad som menas med massa olika förkortningar och minustecken osv hit och dit. Hcp, AH, -1,75... Vad betyder det egentligen? Jo, det tänkte jag att jag skulle gå igenom här så att alla som vill kan rygga och samtidigt veta vad de ryggar.

Följer ni min blogg kommer ni märka att jag är ganska glad i olika handicap-spel, detta för att man ofta kan hitta stora skillnader i odds och fina utstick här. Det finns två olika sorters handicap-spel.



TREVÄGSHANDICAP
Det första, och än så länge vanligaste i Sverige, är trevägshandicapet. Som namnet antyder kan en match få tre olika utgångar med detta handicap. Tar vi som exempel en match i Allsvenskan mellan Helsingborg och Örebro skulle handicapoddsen kunnat se ut som följer:

Helsingborgs IF - Örebro SK (0-1) 2.25 - 3.50 - 2.40

Detta innebär alltså att man erbjuds 2.25 på att HIF vinner med minst två mål, 3.50 på att HIF vinner med exakt ett mål (vilket ju blir X i ovanstående handicap) samt 2.40 på att Örebro SK antingen klarar oavgjort eller vinner. Tre olika utgångsmöjligheter, alltså. Trevägshandicapet är väldigt enkelt att förstå, medan en del finner det asiatiska lite mer komplicerat.

ASIATISKT HANDICAP
Det Asiatiska Handicapet (AH) innebär att man endast får två valmöjligheter på varje match. Man tar helt enkelt bort "X-möjligheten" på en match, och bettar bara på vinnare. Nedan följer några exempel på hur det skulle kunna se ut:

Helsingborg +/-0
Detta vad innebär att vi får pengarna tillbaka om matchen slutar oavgjord, och vinner om Helsingborg vinner matchen.

Helsingborgs IF -1
Här måste Helsingborg vinna med minst två för att vi ska vinna vadet. Vinner dock laget med exakt ett mål så får vi här pengarna tillbaka!

Helsingborgs IF -1.25
Här börjar man som nybörjare få tänka till lite. "-1.25" kan även skrivas som "-1, -1.5", och detta innebär att man delar insatsen mellan -1 och -1.5. Om Helsingborg vinner med två mål eller mer så är vadet vunnet. Om matchen dock skulle sluta med en ettmålsseger för HIF delas insatsen lika mellan -1 och -1.5.

-1 får vi alltså insatsen tillbaka, precis som tidigare. Det innebär att om vi satsat 100 kr får vi 50 kr tillbaka om HIF skulle vinna med ett mål.

-1.5 förlorar vi alltså, eftersom HIF skulle behövt vinna med två mål för att detta vad skulle gå in.

Helsingborg -1.5
Detta vad är väldigt enkelt att förstå. Här måste HIF vinna med minst två mål för att vi ska vinna. Lyckas inte detta är hela insatsen förlorad.

Helsingborg -1.75
Här delas insatsen igen, nu mellan -1.5 och -2. Detta spel kan alltså även skrivas "-1.5, -2". Skulle HIF vinna med ett mål är insatsen förlorad. Vinner laget med två mål vinner vi på -1.5 medans vi får den andra halvan av insatsen tillbaka. Vinner laget med tre eller fler mål vinner vi på hela insatsen.

Likadant som vi nu tagit minus på Helsingborg skulle vi kunna ta plus på Örebro. Exempelvis:

Örebro +1
Här vinner vi om Örebro spelar oavgjort eller vinner matchen. Pengarna tillbaka blir det om laget förlorar med ett mål.



En hel del att hålla reda på, men ju mer man håller på med det, ju mer lär man sig. Förstår ni inte riktigt det jag skrivit här kan det hjälpa att söka på "asian handicap" och läsa på någon annan sida, det finns säkert de som förklarar detta väldigt mycket bättre än mig.

Har ni några frågor om detta får ni gärna skriva en kommentar!


Speltips: IK Start - Sandefjord Fotball (Start -1 AH)

Match: IK Start - Sandefjord Fotball
Liga: Adeccoligaen
Spel: IK Start (-1 AH)
Odds: 2.27 @ Betsson
Spelstopp: 20/7 kl. 18:00
Resultat: 1-2 FEL

Analys:
Start ligger tvåa i norska andraligan och är obesegrat efter 13 omgångar. Hemma har man 5-2-0 och 13-3, och man har faktiskt inte förlorat på hemmaplan på nästan exakt ett år.

Sandefjord ligger åtta poäng efter på en femteplats, men har inte riktigt lyckats på bortaplan med statistiken 2-2-3 7-12. Visserligen har man två raka segrar, men inte mot lag av Starts kaliber.

Start brukar ha förhållandevis lätt för Sandefjord:

071001 Sandefj.-Start 1-3
070611 Start-Sandefj. 3-1
061022 Start-Sandefj. 0-2
060605 Sandefj.-Start 1-1
040915 Sandefj.-Start 0-1
040520 Start-Sandefj. 3-0

4-1-1 på de sex senaste mötena alltså, och tre av dessa segrar togs med mer än ett måls marginal. Att få 2.27 på ett asiatiskt handicap (-1), vilket alltså innebär pengarna tillbaka om Start skulle vinna med exakt ett mål är riktigt bra och måste spelas. Som jämförelse erbjuder Bet365 2.02, och flera bolag har bara lagt sig precis över 2.27 på ett trevägs-handicap, där man alltså inte får några pengar tillbaka. Ett givet spel!

Speltips: Red Bull Salzburg - SC Altach (Salzburg -2,5)

Match: Red Bull Salzburg - SC Altach
Liga: T-Mobile Bundesliga
Spel: Red Bull Salzburg (-2,5)
Odds: 2.38 @ Bet365
Spelstopp: 20/7 kl. 19:30
Resultat: RÄTT 3-0

Analys:
Fjolårstvåan Salzburg har öppnat säsongen förtroendeingivande via 2-2 borta mot regerande mästaren Rapid Wien samt hela 6-0 hemma mot Mattersburg. Därefter har laget också hunnit med ett UEFA-cupframträdande där man gjorde 7-0 på Banants. Full fart framåt alltså, och såhär tidigt på säsongen har jag svårt att se att laget ska tappa fokus.

Altach slutade på åttonde plats av tio lag förra säsongen. 2-5-11 och 15-43 var bortastatistiken då. Inte så upplyftande precis. I år har man inte heller startat bra, utan har inlett med två raka förluster, 1-3 hemma mo Lask Linz och 0-3 borta mot SV Ried. Mot Salzburg, som är ett grymt hemmalag (15-1-2, 44-15 förra säsongen), lär man få det tufft. 2.38 på en tremålsseger för energiknippet från Salzburg känns bra. För den som är lite mer försiktig finns även ett AH -2 till runt dubbla pengen att spela.

Matcherna i Salzburg mellan lagen brukar gå klockrent i hemmalagets favör:

080227 Red Bull Salzburg - SCR Altach 4-0
070711 Red Bull Salzburg - SCR Altach 4-1
061202 Red Bull Salzburg - SCR Altach 1-1
061014 Red Bull Salzburg - SCR Altach 3-0


Tre av de fyra senaste har man alltså klarat detta handicap, och jag tror man gör det igen!

Summering 19/7

Bra dag idag där båda spelen satt till odds en bit över dubbla pengarna, och samtidigt en perfekt start på denna blogg. IFK gjorde sin plikt och hade tidigt 2-0, och när 3-0 kom i slutet av matchen var spelet i hamn.

Elfsborg bjöd som väntat (enligt mig) inte på någon målfest mot sina nedvärderade motståndare, utan 1-0 fick man med sig till returen i Baltikum. Detta lär ändå räcka, och jag tror tom Elfsborg har en bra chans att vinna även på bortaplan. Ni som var vakna idag märkte även att Unibet bjöd hela 2.50 på underspelet, och med facit i hand borde jag väntat på att fler bookisar släppte sina odds. Allt är dock en värderingsfråga, och jag trodde att risken att övriga bookisar skulle sänka sina odds var större än att det skulle komma högre erbjudanden. Dock höll inte Unibet med mig idag.

Hoppas det var någon som vågade rygga mig redan idag. Kul även att få lite kommentarer, alltid roligt att se att det finns de som läser det man skriver. Fortsätt gärna!

Statistik:
Spel 2
Vunna 2
Förlorade 0
ROI 225%

Speltips: IFK Göteborg - Gefle IF (IFK -1,5)

Match: IFK Göteborg - Gefle IF
Liga: Allsvenskan
Spel: IFK Göteborg (-1,5)
Odds: 2.30 @ 10Bet
Spelstopp: 19/7 kl. 20:00
Resultat: 3-0 RÄTT!

Analys:
IFK Göteborg är i gott slag och kommer senast från 5-0 borta mot SS Murata. Läget i laget är bra, och enda avbräcket är avstängde Bjärsmyr. Dessutom tillkommer Daniel Alexandersson nu i truppen. De regerande mästarna har varit stabila hemma med raden 5-1-1 och målskillnaden 15-6. Vinner man imorgon tar man fjärde segern på nio dagar, och den hårda matchningen känns som det enda som skulle kunna sätta käppar i hjulet. Dock måste IFK fortsätta vinna om man vill ha en enda liten chans på guldet när det börjar dra ihop sig.

Gefle har inte fått resultaten med sig i år och har 1-2-4 borta. Man parkerar på kvalplats för tillfället, men efter 1-0 borta mot Elfsborg trodde nog många att laget var på gång. Icke sa nicke - den matchen följdes upp av 0-1 hemma mot Trelleborg.

IFK brukar ha lätt för Gefle - eller vad sägs om följande resultat?

070806 Gefle-IFK Göteb 0-2
070705 IFK Göteb-Gefle 3-0
070514 IFK Göteb-Gefle 2-0
060813 Gefle-IFK Göteb 1-0
060806 IFK Göteb-Gefle 3-1
050720 IFK Göteb-Gefle 0-1
050706 Gefle-IFK Göteb 0-2


Fem segrar på de sju senaste, och alla var med minst två måls marginal. 2.30 som 10Bet lagt sig på är för hög - majoriteten av bookisarna verkar överrens om att runt 2.00-2.10 är lagom. Jag spelar!

Speltips: IF Elfsborg - FK Riga (Under 2,5 mål)

Match: IF Elfsborg - FK Riga
Liga:
Intertoto-cupen
Spel:
Under 2,5 mål
Odds:
2.20 @ Sportingbet
Spelstopp:
19/7 kl. 15:30
Resultat:
1-0 RÄTT!

Analys:

Elfsborg är framme vid tredje rundan av Intertoto-cupen, och ställs nu mot FK Riga. Letterna ligger för tillfället på fjärde plats i den inhemska ligan, dock i en rejält haltande tabell där man spelat tre matcher mindre än trean, en mindre än tvåan och hela fem mindre än ettan! Bortaspelet har inte varit speciellt starkt, 3-1-3 och målskillnaden 9-10.

I europaspelet hittills har man slagit ut Fylkir från Island via 1-2 hemma men 2-0 borta samt irländska Bohemians efter 1-0-seger hemma och 2-1-förlust borta. Man har alltså gått vidare med andan i halsen ett par gånger.

I bortamatchen mot Irland spelade man försvarsspel med hela laget och satsade på kontringar, där man satte sin enda målchans i matchen. Man kommer säkert försöka hålla nere siffrorna även mot Elfsborg, och så få insläppta mål som möjligt kommes säkerligen vara fokus. Samtidigt vill nog inte Elfsborg släppa in något onödigt mål på hemmaplan då det kan bli ödesdigert. 1-0 eller 2-0 till boråsarna tycker jag känns rimligt. Vi vet ju hur täta Elfsborg brukar vara på hemmaplan.

Vinnande odds - en bra investering!

Goddag på dig!

Jag är en kille kring 20-årsstrecket som sysslat med betting i runt ett år, det senaste halvåret mer och mer seriöst och med en växande "rulle". Eftersom jag nu börjat gå stadigt plus tänkte jag försöka börja dela med mig av mina spel för de som är intresserade.

Enligt mig finns det bara ett sätt att spela på gällande insatser - flatbets, det vill säga alltid samma insats oberoende hur "starkt" man rankar spelet. På detta sätt minimerar man risker samtidigt som man slipper att göra en exakt värdering av sitt bet - något som är väldigt svårt.

Mina flatbets ligger på runt 2% av min spelkassa, något jag tycker är lagom. Vill man vara ännu "försiktigare" kan man gå ner på 1%, medans de lite mer vågade går uppåt istället. Flatbets på över 5% av spelkassan är dock inte att rekommendera enligt mig.

En annan viktig sak för att kunna gå plus i längden är att alltid, eller i största möjliga mån, spela till det marknadshögsta oddset! Detta kräver att man har ett antal konton hos olika bookmakers. Till en början kan det väl gå bra med att välja en bookmaker att lägga sina bet hos - mitt råd är i så fall NordicBet som har en bred bas och ofta helt okej odds, men i längden måste man ha flera bettingsajter att välja på. Antalet jag använder mig av regelbundet ligger kring 15 st, och det är just nu lagom för de sporter jag intresserar mig för och koncentrerar mig på.

"Hobbybettare" spelar ofta flera matcher i kombination - så även jag i början av mitt bettande. Detta är dock inte att föredra och till 95% utgörs mina spel av singlar - dvs bara ett bet per kupong. Tro mig, detta lönar sig nästan alltid i längden.

Till sist - kom ihåg att det inte finns några säkra matcher, och reflektera gärna själv över matchen ifråga innan du ryggar. Lycka till på din väg mot ett bättre bettande!

RSS 2.0