Speltips: FC Sion - BSC Young Boys Bern

Match: FC Sion - BSC Young Boys Bern
Liga: Super League
Spel: Bortalaget att vinna med exakt ett mål
Odds: 4.40 @ Betsson
Spelstopp: 24/7 kl. 19:45
Resultat:

Analys:
Match i andra omgången av schweiziska högstaligan, och här tycker jag mig ha hittat ett väldigt intressant spel. Sion, som slutade på sjunde plats av tio lag förra säsongen tar emot fjolårstvåan Young Boys, laget som var det enda som kunde hota Basel i toppstriden då.

Sedan dess har det hänt lite i båda lägrena, som brukligt är. Sion har fått en ny tränare i Marco Schaellibaum, som för övrigt fick ta över laget sedan Nestor Clausen helt sonika lämnat sitt uppdrag i pausen(!) i en cupmatch mot ett Division 2-lag. Vidare har man bland annat hämtat en mittfältare från engelska andraligan (Norwich), men dessvärre även tappat kraft, bland annat i form av den tunisiske landslagsmannen Aadel Chedli.

De unga pojkarna från Bern i sin tur har tappat Toni Kallio till Fulham, men även gått motsatta vägen mot Sion och värvat bland annat en tunisisk landslagsman.

I premiären förlorade bägge lagen. Sion stötte på patrull borta mot Aarau och förlorade med 3-1 mot fjolårsfemman. Young Boys i sin tur förlorade med 2-1 hemma mot regerande mästaren Basel, detta efter att ha haft 1-0 tills det återstod ca 20 minuter.

Förra säsongens möten lagen emellan (fyra stycken) slutade alla med Young Boys-seger:

080427 FC Sion - Young Boys Bern 1-2
080224 Young Boys Bern - FC Sion 3-1
071209 Yong Boys Bern - FC Sion 1-0
070923 FC Sion - Young Boys Bern 1-2

Young Boys vann alltså tre av fyra matcher med ett måls marginal, och när det bjuds 4.40 på att detta händer igen måste jag i alla fall testa. Även rak tvåa till runt 2.45 finns att spela, och det känns också hyfsat.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0