Speltips: IF Elfsborg - IFK Norrköping

Match: IF Elfsborg - IFK Norrköping
Liga: Allsvenskan
Spel: U 1 mål i första halvlek (Insatsen tillbaka vid 1 mål)
Odds: 2.03 @ 10Bet
Spelstopp: 23/7 kl. 19:00
Resultat:

Analys:
Serietvåan Elfsborg mot jumbon Norrköping ska väl egenligen bara kunna sluta på ett sätt, eller? 21 poäng skiljer lagen åt efter 14 omgångar, och det är såklart inte mycket som talar för att Norrköping ska plocka poäng här.

Något jag dock tycker de ska kunna klara av är att hålla nere siffrorna och stå emot Elfsborg en bra bit in i matchen. Boråsarna har hittills producerat tio mål på sju hemmamatcher, varav sex stycken har kommit mot AIK och IFK Göteborg. Mot lag som ligger i botten av tabellen (läs Örebro och Gefle) har man faktiskt misslyckats att göra mål. Detta är Elfsborgs samtliga hemmamatcher hittills:

Gefle 0-1
Göteborg 3-0
Helsingborg 1-0
Kalmar 1-0
Sundsvall 2-0
Örebro 0-0
AIK 3-0


I blott en av dessa matcher, hemmapremiären mot AIK, har det blivit mer än ett mål i första halvlek. Därefter har det blivit ett mål mot Sundsvall, Kalmar och Helsingborg och alltså mållöst mot ÖSK, IFK och Gefle. IFK Norrköping lär knappast gå bort sig i anfallen, utan kommer säkerligen försöka hålla 0-0 så länge som möjligt.

Norrköping har visserligen bara varit inblandad i en mållös förstahalvlek på bortaplan hittills, men samtidigt har man bara varit över ettmålsgränsen vid två tillfällen. Här tror jag dock det spelar mindre roll eftersom man kommer få anpassa sig mycket efter Elfsborg, och med Jingblad åter vid rodret kanske man kan få en positiv boost på kort sikt, vem vet? Norrköping har ju dessutom en gammal boråsare i form av mittbacken Arvhage, och han kommer säkert slita lite extra för att freda sitt mål denna kväll.

Ishizaki är uttagen i truppen, men återstår att se om han spelar då han varit skadad. I Norrköping är Amuneke avstängd

Sammanfattningsvis tror jag på en målsnål match och förstahalvlek mellan seriens tightaste lag Elfsborg och ett väldigt defensivt inriktat Norrköping(?).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0